Voeding

Vijf Redenen Waarom je Moet Beginnen Met Yoga

Twee weken geleden schreef ik een blog over mijn yoga journey. Yoga was in mijn opinie een synoniem van zweverig gedoe. Toch heb ik mogen ervaren wat yoga met je kan doen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ben jij benieuwd waarom yoga zo goed voor je lichaam is? Lees dan dit blog snel verder. 

 

Meer flexibiliteit

Yoga zorgt ervoor dat je lichaam flexibeler wordt. Tijdens yoga ben je constant bezig met het stretchen van je lichaam. Doordat je lichaam beweeglijker en meer flexibel is, is de kans op het krijgen van blessures aanzienlijk verminderd. 

Verbetering Van Je Lichaamshouding

Ik betrap mijzelf er wel eens op dat ik heel erg met mijn buik naar voren sta of dat ik sta te leunen op één been. Yoga helpt je met bewustwording van je houding en zorgt dus voor een betere lichaamshouding. Tijdens een yoga sessie is het belangrijk om op alle gevoelens in je lichaam te letten. Waar voel je spanning in je lichaam? Ook naast de mat ben je (ik in ieder geval wel) meer bewust van je houding en lichaam. Dit zorgt ervoor dat ik minder vaak last heb van een stijve rug of pijn in mijn knieën. 

 

Leren Om Voor Jezelf Te Zorgen

Het klinkt misschien wat zweverig, maar yoga helpt mij om liever te zijn voor mijzelf. Ik heb de eigenschap dat ik af en toe wat hard kan zijn voor mijzelf. Door yoga leer ik bewust te zijn van mijn gedachten en mijn lichaam. 

Focus, Focus Focus

De eerste uren nadat ik yoga heb gedaan merk ik dat ik veel meer focus heb. Ik durf steeds meer in het 'nu' te leven en laat het verleden en heden steeds meer buiten mijn gedachten varen. Dit zorgt ervoor dat ik steeds vaker momenten ervaar dat ik zo druk bezig ben met het 'nu' dat ik even de wereld om hij heen vergeet. Heerlijk toch?

Weg Met De Stress

Een veelgehoorde opmerking die je van mensen te horen krijgt die aan yoga doen is dat ze minder stress ervaren. Yoga zorgt – net als andere sporten – ervoor dat je het hormoon oxytocine wordt gestimuleerd (en ook bij seks is dit het geval). Dit hormoon wordt ook wel het 'knuffelhormoon' genoemd wat er bij ons voor zorgt dat we ons ontspannen en rustig voelen. 

Heb ik je al overgehaald om yoga te gaan doen? Je hoeft echt geen duur abonnement aan te schaffen. Op YouTube zijn er tal van video's te vinden om yoga te doen. Van power yoga tot een slaap yoga. De keuze is reuze. 

%d bloggers liken dit: