Voeding

Klaar Maken Voor de Winter

Het duurt nog een paar dagen, maar dan gaat de winter beginnen. Het moment om je mind en lijf klaar te maken voor de langere dagen. In deze blog wil ik je een aantal tips meegeven hoe jij ervoor gaat zorgen om de winter door te komen!

Eet en drink gezond

Een inkoppertje, maar zo belangrijk. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk verse producten eet. Varieer voldoende in groente en fruit en drink voldoende water of maak een lekkere thee van gember, kurkuma en zwarte peper! Een echte oppepper! Een andere tip die ik je wil meegeven: slik vitamine D3. In de winter krijgen we hier vaak onvoldoende van binnen en laat vitamine D nou net een vitamine zijn die zorgt voor een goed humeur. 

Keep moving

Dat bewegen goed is voor onze gezondheid wist je waarschijnlijk al. Ook in de winter is dit ontzettend belangrijk. Haal elke dag minstens 1 keer een frisse neus. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het bos. Bijkomend voordeel: bewegen werkt stress verlagend! Bye bye decemberstress! 

Wees lief voor je lichaam

Dit betekent niet dat je ongestoord op de bank kan zitten met warme chocolademelk en een marathon Netflix kijken! Natuurlijk is het niet erg als je dit eens in de week doet, maar wees lief voor je lichaam door het goed te verzorgen! Geef jezelf een een goede scrub onder de douche, smeer een lekker maskertje op je gezicht en eet gevarieerd en gezond! Op deze manier zorg jij goed voor je lichaam en geef je het alles wat het nodig heeft. 

Detox je geest

Gezond eten en drinken is heel belangrijk, maar alleen daarmee ben je er nog niet. Het is natuurlijk ook belangrijk om je geest gezond te houden. Maak je hoofd leeg en ontspan wat meer. Teveel stress is niet goed voor onze gezondheid en de winter is het perfecte moment om je hoofd even leeg te maken. Maak een lekkere wandeling langs het strand of door het bos in je eentje. Of wat dacht je van een ochtendwandeling in de vroege uurtjes. Zie het als een soort dagdromen en schrijf al je gedachten op. 

Ruim het huis op

We kennen allemaal de voorjaarschoonmaak. Waarom hebben we dan geen winterschoonmaak? Ik denk dat dit minstens zo belangrijk is. Zeker voordat de decemberperiode gaat beginnen met alle feestdagen. Het huis staat dan al vaak vol genoeg. Plan eens een middag vrij en begin gewoon een hoek van het huis op te ruimen. Grote kans dat je dan steeds een andere hoek gaat schoonmaken en opruimen. Het opruimen van spullen zorgt er namelijk voor dat je hoofd ook leger wordt. Een opgeruimd huis is dus ook een opgeruimd hoofd. Win-win situatie dus. 

Wat doe jij allemaal om klaar te zijn voor de winter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: