Recepten

Vezelrijke Vegan Pizza

Buongiorno! Adore la pizza! Anche tu? Vroeger hield ik helemaal niet van pizza, maar sinds ik heb ontdekt dat het eigenlijk wel erg lekker is eet ik het liefst elke week wel een keer pizza. Dan bedoel ik geen diepvriespizza, maar een zelfgemaakte pizza. Simpel, maar 10 keer zo lekker. 

Voor deze pizza heb ik volkoren meel gebruikt. Op deze manier bevat de pizza bijna 6 keer zoveel vezels dan een pizza van witte bloem. Misschien moet je een beetje aan de smaak wennen, omdat het wel naar 'volkoren' smaakt. Toch vind ik het recept een blijvertje, omdat je op deze manier junkfood toch wat gezonder kan maken.

Ingrediënten

  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 300 g volkoren tarwemeel/speltmeel
  • 250 ml lauwwarm water
  • 1/2 tl zout 
  • 1 el olie 
  • 5 el passata tomatensaus
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 geroosterde paprika, in blokjes
  • 2 tomaten, in in schijfjes

Bereiding

Zorg eerst voor een schoon aanrecht. Strooi het meel op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Doe het water, olie en gist in het kuiltje en strooi het zout over het meel. Meng vervolgens alles met elkaar (als je net zo'n kluns bent als ik: bereid het dan in een kom) totdat je een nat, stevig en kneedbaar deeg hebt. Is het deeg nog wat te nat? Voeg dan 1 el meel toe. Is het deeg te droog? Voeg dan 1 el water toe. Leg de deegbol in een droge kom en bedek deze met een vochtige theedoek. Laat dit minstens 2 uur rijzen.

Verwarm vervolgens de oven voor op 250 graden Celsius. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi deze met een klein beetje bloem. Leg hier de deegbal op en rol het met de deegroller tot een platte pizza. Garneer de pizza met tomatensaus en de groenten. Top af met verse basilicum en gedroogde oregano. Zet dit voor 15-20 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de pizza).

Na het bakken kan je eventueel nog edelgist en/of verse spinazie toevoegen.

Buon appetito! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: