Recepten

Vegan Twisters Met Rozijnen en Hazelnoten

Ik ben gek op brood bakken. Al eerder beschreef ik hoe ik een eigen zuurdesembroodje maak, maar deze keer gaan we een stap verder. Ik heb een vegan twisters gemaakt met rozijnen en hazelnoten. Deze twisters zijn ook te koop in de supermarkt (Appie Heijn), maar het is nog leuker om ze zelf te maken en helemaal niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is deze zuurdesemstarter en je kan beginnen. 

Ingrediënten

 • 110 g zuurdesemstarter
 • 225 g volkorenmeel
 • 90 g rozijnen
 • 20 g hazelnoten
 • 4 g zout
 • Kaneel

Bereiding
Week de rozijnen voor 15 minuten in een bakje met water. Verhit de hazelnoten in een koekenpan voor enkele minuten. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de hazelnoten beter vrij komt. Zorg ervoor dat ze niet aanbranden! Laat ze afkoelen.

Doe de overige ingrediënten in een kom en kneed het stevig 15 minuten met de handen. Voeg de rozijnen en hazelnoten toe en kneed het nogmaals een minuut goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrooi het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 5 gelijke delen. Rol ze apart tot een staaf op het werkblad. Leg ze vervolgens op de bakplaat. Dek ze af met een theedoek en laat dit 2 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Bak de twisters voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op een steenoven plaat (of anders op de bakplaat) tot ze krokant van buiten zijn en gaar van binnen. Laat ze afkoelen op een rooster. 

2 Reacties

  • Anneloes Van 't Klooster

   Hoi mama,
   Zuurdesemstarter moet je zelf maken, als je wilt kan ik zaterdag wel een gedeelte meenemen van de starter (zie het als een soort vriendschapsbrood idee).
   Wil je dat?
   Liefs,
   Anneloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: