Recepten

Vegan sinaasappel cheesecake

Af en toe ben ik gek op een stukje taart. Uiteraard wel een zelfgemaakte taart. Helaas mislukken taarten bij mij altijd in de keuken, maar deze keer was het een groot succes. Ik had toen ik aan de taart begon niet hele hoge verwachtingen, maar met een kleine aanpassing van het recept is het toch nog gelukt! Graag deel ik het recept met jou!

Ingrediënten

Bodem

  • 100 gram gemengde noten, ongezouten
  • 100 gram dadels
  • 2 el kokosrasp
  • 2-3 el water

Vulling

  • 150 gram gemengde noten
  • 200 ml soja yoghurt
  • 1 el agavesiroop
  • Rasp en sap van 1 sinaasappel
  • Sap van 1/2 citroen
  • 100 ml olie

Bereiding

Bodem

Snijd de dadels en nootjes in kleine stukjes en doe dit samen met de kokosrasp en water in een keukenmachine. Mix het geheel. Er mogen nog wat hele stukjes noot en dadel inzitten. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het het noten-dadelmengsel in. Zet het in de koelkast

Vulling

Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en blend het geheel tot een gladde substantie. Is het nog iets te weinig om de springvorm te vullen? Voeg dan nog wat yoghurt en/of noten toe. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de vulling over de bodem. Laat dit voor minstens 4 uur in de koelkast staan of een 1 uur de diepvries voordat je het serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: