Recepten

Vegan Rode Bieten Brownies

Rode bieten in een brownie? Jazeker! Vandaag een verrassend lekker recept met rode bieten en cacao. Zo lekker en verantwoord waren je brownies nog nooit. Doordat er maar een klein beetje suiker aan toegevoegd is zijn de brownies niet heel zoet. Iets wat ik helemaal perfect vind, aangezien ik de ‘normale’ brownies vaak te zoet vind. 

Ingrediënten

* 500 g verse, gekookte bieten
* 100 ml dadelstroop
* 200 g meel
* 1 el bakpoeder
* 150 g kokosolie, gesmolten
* 60 g cacaopoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 
Doe de bieten en dadelsiroop in een keukenmachine en blend het geheel tot een gladde substantie. Is het nog iets te dik? Voeg dan wat water toe. 
Meng in een kom het meel, de bakpoeder, cacaopoeder en kokosolie en meng het geheel door elkaar. Voeg vervolgens het bietenmengsel toe en meng het nogmaals goed. 

Giet het mengsel in een ingevette (of met bakpapier beklede) brownievorm en strijk het glad. Zet dit voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. 

Ben je een zoetekauw? Voeg dan wat extra dadelstroop toe. Dan smaken de brownies nog zoeter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: