Recepten

Vegan Pompoensoep Met Linzen

Misschien is het seizoen van de pompoen een beetje voorbij, maar deze biologische pompoen was bij de Albert Heijn in de aanbieding. Wat mij betreft kan pompoensoep gewoon het hele jaar door gegeten. Ik vind pompoen ook alleen lekker als het verwerkt is een soep. Boordevol met caroteen (vitamine A) en vezels en in combinatie met de linzen ook nog eens ijzerrijk. 

Ingrediënten

  • 1 grote biologische pompoen 
  • 100-150 g linzen
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje light kokosmelk
  • 1,5 liter kokend water
  • 4 cm verse kurkuma (of 1 tl kurkumapoeder)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 mespuntje gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereiding
Was de pompoen en snijd deze in blokjes (ik gebruik gewoon de schil, want extra vezels). Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in een grote pan met een scheutje olie. Voeg de pompoen toe en bak dit ongeveer 10 minuten. Voeg dan het kokende water, de linzen en de kruiden toe. Kook het geheel totdat de pompoen zacht is geworden (let goed op: de linzen nemen veel vocht op, dus het kan zijn dat je wat moet bijvullen). Schep het in een blender/keukemachine en mix het tot een gladde substantie. Giet het weer terug in de pan, schenk de kokosmelk toe en verwarm het geheel nog op zacht vuur voor ongeveer 10 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: