Recepten

Vegan Naanbrood

Vandaag is het tijd voor een vegan naanbrood. De meeste naanbrood die je in de supermarkt kan kopen is niet vegan, omdat er yoghurt aan toegevoegd is. Hoog tijd om zelf de keuken in te duiken en een eigen naanbroodje te maken. Met bonuspunten: dit naanbrood is namelijk gemaakt van speltmeel, waardoor het meer vezels bevat dan het 'normale' naanbrood! 

Ingrediënten

  • 200 g speltmeel
  • 1/2 zakje bakpoeder (7,5 g)
  • 150 g ongezoete sojayoghurt
  • 2 el olie
  • 1 tl koriander
  • snufje knoflookpoeder

Bereiding
Doe het meel, bakpoeder en de yoghurt in een kom. Kneed het geheel met je handen tot een deegbal. Verdeel het deeg in 4 stukken. Bekleed de werkplek met wat bloem en rol het deeg uit tot dunne plakken (iets dikker dan een pizza).

Meng de olie met de koriander en knoflookpoeder. Bestrijk de kanten van het deeg met de olie. Bak ze om de beurt in de pan, totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: