Recepten

Vegan Krentenbollen

Oke, het zijn dan wel niet de echte krentenbollen zoals we ze kennen. Toch vind ik ze stiekem lekkerder dan de ‘normale’ krentenbollen, omdat ze lekker krokant zijn. Bijkomend voordeel is dat ze veel meer vezels bevatten dan de normale variant. O ja, had ik al gezegd dat ze heel makkelijk te bereiden zijn?

Ingrediënten 

  • 400 gram boekweitmeel/havermeel/volkorenmeel
  • 40 gram rozijnen
  • 340 ml water
  • 4 gram droge gist
  • snufje zout
  • 3 tl kaneel

Bereiding
Voeg alle ingrediënten bij elkaar (behalve het water) in een grote kom en meng dit met elkaar. Voeg het water toe en kneed het met de handen tot een samenhangend deeg. Laat dit voor minimaal 2 uur rijzen op een warme plek met een theedoek erover.

Verwarm de oven op 220 graden en maak 9 tot 10 bolletjes van het deeg en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet dit voor 20 minuten in de oven. 

Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: