Recepten

Vegan Havermout-Banaan-Chocolade Reep

Regelmatig heb ik hele rijpe bananen op de fruitschaal liggen en vaak maak ik dan een bakrecept met rijpe bananen. Voor deze repen is het dan ook belangrijk dat je goede rijpe bananen hebt, want zo krijg je een zoetere smaak in je repen. Benieuwd naar het recept? 

Deze repen zijn ideaal om als tussendoortje te eten of bijvoorbeeld voor het sporten. Door de banaan geeft deze reep je snelle energie en de havermout zorgt voor de energie op de langere termijn. Klinkt ideaal toch?

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el koolzaadolie
  • 40 gram pure chocolade, geraspt
  • 25 gram walnoten, grof gehakt

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de bananen in een kom en prak deze met een vork. Voeg de havermout, koolzaadolie, chocolade en walnoten toe. Meng het geheel goed met elkaar. 

Leg het ‘deeg’ op de bakplaat en maak er een vierkant blok van met een hoogte van ongeveer 2-3 cm. Zet dit voor 15-20 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten, want de bovenkant kan snel aanbranden. 

Laat de repen afkoelen op een rooster. De repen kun je in de vriezer bewaren of natuurlijk gelijk opeten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: