Recepten

Vegan Harira Soep

Ik houd van soep. Van die goedgevulde soep. Zo had ik laatst een heerlijke harira soep gemaakt. Een heerlijk vullend soepje, gemaakt met linzen en -mijn favorite- kikkererwten. Ik ben geen keukenprinses dus ik was een beetje bang dat de soep ging mislukken, maar wonder boven wonder, de soep was behoorlijk goed gelukt.

Wist je dat deze soep een bron van ijzer is. Linzen bevatten ongelooflijk veel ijzer en in combinatie met de vitamine C uit de bleekselderij en tomaten zorgt het ervoor dat ons lichaam de ijzer nog beter opneemt ??!

Ingrediënten

  • 1 liter kokend water
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1 mespuntje gerookte paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • Snufje peper
  • 2 cm verse gember, fijn gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken gesneden
  • 2 grote winterpenen, in blokjes gesneden
  • 300 g linzen
  • 400 g tomaten uit blik
  • 2 potten kikkererwten, uitgelekt

Bereiding

Verhit in een soeppan de olie en bak hierin de ui, knoflook, gember en kruiden. Voeg vervolgens de bleekselderij en winterpenen toe en bak deze nog 5 minuten mee op hoog vuur. Giet het kokende water erbij en voeg gelijk de linzen toe samen met de tomaten uit blik. Laat de linzen in 20-30 minuten zacht worden. Voeg als laatste de kikkererwten toe en laat dit nog 5 minuten  mee verwarmen.

Dien de soep op samen met wat sneetjes brood of volkoren pita's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: