Recepten

Vegan Falafel Bowl

Hoe lekker is dat? Een bowl vol met heerlijke ingrediënten? Ik kan er helemaal blij van worden. Deze bowl bevat onwijs veel eiwitten door de falafel, couscous, hummus en tuinbonen. Voor dit recept heb ik volkoren couscous gebruikt, waardoor je nog meer vezels binnenkrijgt dan wanneer je witte couscous gebruikt. Het gerecht staat binnen no time op tafel en is erg vullend! Eet smakelijk!  

Ingrediënten

  • 4 cm gember, fijngesneden
  • 4 stengels bos-ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 g kastanjechampignons, gesneden
  • 2 tl sojasaus/tamarisaus 
  • 1 paksoi, gesneden
  • 200 g volkoren couscous 
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt
  • 100 g tuinbonen
  • 8 falafelballetjes
  • 2 el hummus, naturel
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 rode peper
  • 2 el tahin
  • 1/2 citroen, sap
  • 100 g cashewnoten
  • 100 ml water

Bereiding

Verhit 1 el olie in de pan en bak hierin de gember, knoflook en bos-ui. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en de sojasaus. Bak dit totdat de champignons zachter beginnen te worden. Voeg de paksoi toe.Bereid de couscous en tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg vervolgens de kidneybonen toe aan het groentenmengsel. Schep de couscous in twee grote schalen en schep het groentenmengsel en de tuinbonen erbij. Bak de falafels in de pan volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel deze ook over de twee schalen. Top dit af en de rucola en de hummus. 

Doe de rode peper, citroensap, tahin, cashewnoten en water in een blender en mix het tot een dikke saus. Giet dit over de twee schalen.

Dit recept is genoeg voor twee grote eters (??‍♀️) of vier kleinere eters. Enjoy. 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: