Recepten

Vegan Chocolademelk + Calcium

Deze week wordt het volgens het KNMI weer een beetje winterweer. Dan is er toch niks fijner dan thuis met een kopje thee of warme chocolademelk? Helaas is de chocolademelk in de supermarkt niet plantaardig en zit deze ook nog eens vol met toevoegde suikers. Er is dan toch niks leukers en lekkerders (is dit een woord?) om je eigen chocolademelk te maken met extra calcium. 

De calcium komt van de amandelmelk die ik gebruikt heb. Als veganist is het belangrijk om je calciuminname in de gaten te houden. Je kan voldoende calcium binnenkrijgen door regelmatig groene (blad)groenten te eten en elke dag plantaardige zuivel drinken. 

Voor de chocoladesmaak heb ik rauwe cacaopoeder gebruikt. In de supermarkt vind je meestal de cacaopoeder die een stuk bitterder van smaak is en sterk bewerkt is. Op deze manier zijn de gezonde antioxidanten in de cacao grotendeels verloren gegaan. Kies daarom liever voor een rauwe versie. Veel milder van smaak en net iets beter voor je.

Ingrediënten (voor 1 persoon

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 volle tl rauwe cacaopoeder
  • 1 tl agavesiroop
  • 5 g pure chocolade

Bereiding

Doe de amandelmelk, cacaopoeder en agavesiroop in een mok en meng het met een lepel door elkaar. Let op: de cacaopoeder zal nog niet zo goed mengen met de melk. Zet dit voor twee minuten in de magnetron (of verwarm in een pannetje). Meng het geheel nog eens door elkaar en voeg wat pure chocolade toe. Zet dit nog een halve minuut in de magnetron. Geniet vervolgens van je eigen verse warme chocolademelk met extra calcium. 

 

%d bloggers liken dit: