Recepten

Vegan American Pancakes (Met Extra Vezels)

Vandaag een een heerlijk recept voor American Pancakes. American Pancakes zijn net iets anders dan ‘gewone’ pannenkoeken, omdat ze wat dikker zijn. Het geheim: appelazijn en baking soda. Ik was zelf vrij verrast dat het recept gelukt was, aangezien de meeste pannenkoeken recepten helemaal uit de hand lopen. 

Ingrediënten
* 200 g boekweitmeel
* 100 g speltmeel
* 100 g kokosmeel
* 1 rijpe banaan, geprakt
* 250 ml rijst-kokos melk ( of een andere plantaardige melk)
* 1/2 zakje bakpoeder
* 1 tl baking soda
* 1 tl appelazijn
* snuf zout
* olie om in te bakken

Bereiding
Meng de geprakte banaan met de rijst-kokosmelk en mix het geheel. Voeg vervolgens het meel, bakpoeder en zout toe. Meng het geheel nogmaals goed door elkaar met een garde. Schep de baking soda, gevolgd door de appelazijn op het beslag. Schrik niet: het gaat bubbelen. Roer dan nog eens goed door het beslag. 

Verwarm wat olie in een speciale pannenkoekenpan – of een pan met een goede anti-aanbaklaag- en schep een soeplepel beslag in de pan. Na 4 minuten kan je de pannenkoek (als het goed is) omdraaien. Bak de andere kant ook 4 minuten. Soms kan het helpen om een deksel op de pan te doen, om de pannenkoeken goed te laten garen. 

Ga zo door totdat het beslag op is. Stapel 5-6 pannenkoeken op elkaar en top dit af met je favoriete topping(s). Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: