Recepten

Volkoren Vegan Bananenbrood

This shit it’s bananas!

Een tijdje geleden waren de bananen in de bonus bij de supermarkt en wat doe je dan? Juist, je koopt een hele doos vol met bananen (18 kg !). Genoeg dus om met de rijpe variant een heerlijk bananenbrood te maken. Dit recept is erg lekker en ook belangrijk, je hebt er geen gekke ingrediënten voor nodig die je daarna nooit meer gebruikt. Benieuwd naar het recept? Kijk snel mee.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 3 tl gebroken lijnzaad + 9 tl water
  • 300 gram boekweitmeel (of een andere variant)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 200 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
  • 50 g noten en/of gedroogde vruchten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Maak een ei-vervanger van de lijnzaad en water. Laat dit staan tot het een witachtig goedje wordt. Prak vervolgens de banaan fijn en zet dit apart. Doe het speltmeel, bakpoeder, bakingsoda, zout en kaneel in een grote kom en mix het goed door elkaar. Voeg het bananenmengsel, de amandelmelk en de noten en/of gedroogde vruchten toe en mix het nogmaals een keer goed door elkaar. Giet het mengsel in de cakeblike en zet het in de voorverwarmde oven voor 50 minuten.

Haal het bananenbrood uit de oven en laat het even afkoelen alvorens je ‘m snijd.

Tip:

Het is normaal dat het brood niet helemaal stijgt zoals bij een normale cake. Voor wat meer luchtigheid kun je nog een 1/2 tl baking soda en 1/2 tl appel azijn toevoegen.

%d bloggers liken dit: