Recepten

Vegan Granola Met Tahin

In de supermarkt zijn tal van granola’s te vinden. Persoonlijk vind ik granola ook lekkerder dan muesli. De ietwat zoete en krokante smaak, ik houd ervan. Maar granola is nog lekkerder als je het zelf maakt! En ook niet geheel onbelangrijk, het is ook snel klaar. Heerlijk over je bakje havermout, schaaltje sojayoghurt of gewoon als tussendoortje. 

Ingrediënten (voor een grote pot vol goodness)

  • 250 g havermout
  • 70 g cashewnoten
  • 6 gedroogde vijgen, in kleine stukjes
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 30 g pure chocolade, geraspt
  • 2 el kokosolie
  • 2 el tahin + 1 el water
  • 3 el agavesiroop
  • 1 el kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Leg de havermout, cashewnoten  en de vijgen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verhit de kokosolie voor 30 seconden in de magnetron en g

iet dit over het mengsel heen. Mix het geheel met elkaar. Doe vervolgens de tahin samen met het water voor 30 seconden in de magnetron, meng het met een lepel en giet dit over het mengsel. Mix het geheel even met de handen. Strooi de geraspte chocolade en kaneel erover en mix het nogmaals. Giet vervolgens de agavesiroop erover en mix het nogmaals met de handen (of met een lepel).

Zet dit voor 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat het afkoelen. Mix als laatste de lijnzaad er doorheen.

TIP:
De lijnzaad voeg ik pas na het bakken toe, omdat lijnzaad beter niet verhit kan worden.

%d bloggers liken dit: