Recepten

RECEPT – VEGAN BOSVRUCHTEN CHEESECAKE

Vroeger hield ik totaal niet van cheesecake. Ik vond het idee maar raar dat je een taart van ‘kaas’ aan het eten bent. Echter ben ik helemaal veranderd betreft deze uitspraak. Deze taart hoort tot een van mijn favorieten. De smaak is lekker fris en daardoor niet zo machtig (hij is niet calorie-arm, maar wel lekker).

Ingrediënten voor de bodem
  • 300 gram dadels, ontpit
  • 200 gram pecannoten
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 limoen, sap
Ingrediënten voor de vulling
  • 300 gram cashewnoten, geweekt in water
  • 1 limoen, sap
  • 2 el koolzaadolie/kokosolie
  • 2 el agavesiroop
  • 1/2 blik kokosmelk
Ingrediënten voor de topping
  • 250 gram rood fruit, bevroren
  • 1/2 reep pure chocolade
Bereiding bodem

Doe de ingrediënten voor de bodem in een goede blender en mix het geheel met elkaar. Er mogen nog stukjes noot in zitten. Doe dit mengsel in een springvorm (bekleed deze wel met bakpapier) en zet het voor 10 minuten in de vriezer.

Bereiding vulling

Doe de ingrediënten voor de vulling in een goede blender en mix het geheel tot een gladde, maar wat dikkere substantie (het moet niet te vloeibaar zijn). Schenk dit over de bodem en zet het voor minimaal 4 uur in de vriezer.

Bereiding topping

Verwarm de pure chocolade au-bain-marie. Schenk dit over de vulling. En zet voor minimaal 1 uur in de vriezer. Verwarm het rood fruit in een pannetje op laag vuur. Schenk het rood fruit over de bevroren chocolade en serveer direct.

Taart over? De taart kun je heel gemakkelijk in de vriezer bewaren. Wel op tijd uit de vriezer halen als je ‘m wilt opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: