Recepten

Vegan Bananenijs

Vroeger was (Griekse) yoghurt mijn favoriete toetje, maar sinds ik veganist ben heb ik iets veel beters gevonden: bananenijs! Hartstikke simpel om te maken en ongelooflijk lekker. En het leuke ervan is dat je eindeloos kan variëren. Zo maak je van elk toetje een echt feestje. 

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

IJs

  • 4 grote, rijpe en bevroren bananen
  • 1 hand rood fruit
  • 50 ml ongezoete amandelmelk

Toppings

  • 3 el granola
  • 2 tl lijnzaad
  • 2 el noten en/of gedroogde vruchten

Bereiding

Doe de bevroren bananen, rood fruit en amandelmelk in een blender en mix het geheel tot een ijs-achtige substantie. Schep dit in een kom en garneer het met de toppings.

Tip: 

Het ijs smelt redelijk snel dus eet het gelijk op!

%d bloggers liken dit: