Recepten

Recept: Vegan Appeltaart

Toen ik nog niet plantaardig at was de appeltaart mijn favoriete taart! Daar kon ik altijd zo blij van worden. En dan niet zo’n appeltaartje uit de supermarkt, maar een zelfgemaakte appeltaart. Gelukkig kan je ook nog steeds appeltaart blijven eten als je plantaardig eet. Bonuspunt: in deze taart zit havermeel en appels met schil, waardoor die net iets meer vezels bevat dan normaal!

Ingrediënten

  • 375 gram havermeel
  • 5 tl bakpoeder
  • 200 gram vloeibare margarine
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 4 el sojamelk
  • 1/4 tl zout
  • 5 grote appels
  • 1 citroen
  • 2 el kaneel
  • 70 gram rozijnen
  • 2 el custardpoeder

Bereiding

Doe het meel, de bakpoeder, basterdsuiker en zout samen in een kom en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens de vloeibare margarine en sojamelk toe. Kneed dit geheel en zet het voor een half uur in de koelkast

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Was de appels en snijd deze in stukjes (niet schillen dus). Doe dit samen met wat citroensap, kaneel en rozijnen in een kom. Meng dit alles en voeg de custardpoeder toe en meng het nogmaals. 

Bekleed de taartvorm van bakpapier en vet de randen in met olie. Bestuif het aanrecht met wat bloem en haal het deeg uit de koelkast. Pak hier ongeveer 3/4 deel van en rol het uit. Bekleed de onderkant en een gedeelte van de zijkant met het deeg en druk goed plat. Doe het appelmengsel hierboven op. 

Bak de taart ongeveer 55 minuten in het midden van de oven en laat deze vervolgens wat afkoelen voordat je ‘m opeet. 


Eén reactie

  • Betty

    Hoi Anneloes,
    Ik heb deze taart al mogen proeven en hij is super lekker!!
    Absoluut een aanrader om te maken en te eten natuurlijk.
    Fijn nu heb ik t recept ook!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *