Recepten

Havermout Met Maca Poeder

Zoals jullie al weten eet ik elke dag havermout. Zonder havermout is mijn dag simpelweg niet compleet. Graag varieer ik wel een beetje met mijn ontbijtje. Zo blijft het elke dag weer een feestje om havermout te eten. Deze keer een havermout met maca poeder, zodat de havermout een ietwat, zoete, vanille-achtige smaak krijgt. 

Wat is Maca poeder
Maca is een wortel die groeit in Peru en wordt al eeuwenlang gebruikt als voeding. Het zou volgens deze gebruikers geneeskrachtige werkingen hebben. Het staat bekend om de kwaliteit van het libido te verhogen. Daarnaast bevat Maca 5 keer zoveel eiwitten en 4 keer meer vezels dan aardappelen (betekent natuurlijk niet dat je geen aardappelen moet eten, want je gebruikt natuurlijk een kleine hoeveelheid van Maca poeder). Voor de rest is Maca een bron van vitamine B1, B2, C en E.

Geen superfood voor mij
Maca wordt beschreven als een superfood, maar ik geloof hier niet helemaal in. Een voedingsmiddel is op zichzelf niet gezond. Als je de hele dag door broccoli gaat eten mis je weer voedingsstoffen die bijvoorbeeld wel in brood zitten en vice versa. Staar dan ook niet blind op het woord superfood, want die bestaan eigenlijk niet. Variation is the key my dear!

Het gebruik van plantaardige melk
Ik gebruik altijd plantaardige melk in mijn havermout. De meeste plantaardige melk bevat namelijk toegevoegd calcium. Als je plantaardig eet is het belangrijk om op je calcium inname te letten. Een portie plantaardige melk is daar dus handig bij. Verder vind je calcium in groene bladgroenten, tofu en tahin. 

Ingrediënten

  • 50 g havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1/2 rijpe banaan
  • 1 1/2 tl Maca poeder
  • Toppings naar keuze

Bereiding
Prak de banaan in een pannetje en doe hier de havermout en amandelmelk bij. Laat dit opwarmen in een pannetje tot het de juiste substantie heeft. Vind je de substantie te dun? Voeg dan nog 1-2 el havermout toe. Te dik? Voeg dan nog wat amandelmelk toe. Als de havermout de juiste substantie heeft kan je de Maca poeder toevoegen. Roer dit geheel nog goed door. Giet de havermoutpap in een kommetje en garneer het met je favoriete toppings. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: