Recepten

Geroosterde Bietjes Uit de Oven

Vroeger vond ik rode bietjes ongelooflijk lekker om te eten, totdat het bekende merk van groenteconserven besloot om te stoppen met de vierkante blokjes rode bieten uit de diepvries. Diep teleurgesteld was ik, want rode bietjes eten was nooit meer hetzelfde voor mij. Totdat ik ruim een jaar geleden de wondere wereld van verse rode bietjes ontdekte. Sindsdien eet ik regelmatig verse rode bieten. Zowel rauw als uit de oven. Hieronder een lekker en makkelijk recept voor geroosterde bietjes uit de oven.

Ingrediënten (voor 1 grote portie als bijgerecht) 

  • 2 grote rode bieten
  • 1 el balsamicoazijn
  • scheutje olie (ik gebruikte koolzaadolie)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de bietjes en snijd de 'kontjes' af. Snijd de bieten in blokjes/partjes en leg het in een kom. Besprenkel het met de azijn, olie, tijm, peper en zout en hussel het door elkaar.

Leg de bietjes op een bakplaat (met bakpapier bekleed) en zet dit voor 30 minuten in de oven. 

Serveer het samen met gebakken aardappels en een lekkere vegaburger bijvoorbeeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: