Recepten

Chocolade-kokos repen

Afgelopen feestdagen was ik bij mijn ouders. Mijn ouders hebben een heerlijke keuken om lekker in te koken of bakken. Zo zat ik al twee weken van tevoren inspiratie op te doen wat ik zou gaan maken met de feestdagen. Zo is onder andere het idee ontstaan voor deze chocolade-kokosrepen. En ik moet zeggen: ze waren heerlijk!

Wat ik altijd belangrijk vind van een recept is dat het niet teveel gekke ingrediënten moet bevatten, want dan haak ik altijd al af. Het liefst maak ik ook iets wat een beetje verantwoord is. Dit recept is qua calorieën niet echt heel verantwoord denk ik, maar ik wil minder gaan focussen op de calorieën, maar meer gaan focussen op kleine genietmomentjes. En dat zijn deze chocolade-kokosrepen zeker!

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 gram dadels
  • 100 gram gemengde noten
  • 2 el kokosrasp
  • 2 el koolzaadolie

Voor de vulling

  • 150 gram gemengde noten
  • 70 gram dadels
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el agavesiroop

Bereiding

Bodem

Doe de gemengde noten in een schaaltje met lauwwarm water en laat dit 15 minuten staan. Spoel ze vervolgens af. Snijd de dadels in kleine stukjes en stop ze in de keukenmachine. Doe de noten en kokosrasp erbij en voeg tenslotte de olie toe. Mix het in een blender en maal fijn. Bekleed een cakeblik met bakpapier en doe hier het mengsel in. Zet het in de koelkast terwijl je de vulling gaat maken.

Vulling

Doe de noten, dadels, cacaopoeder en agave in een keukenmachine en mix het geheel fijn. Voeg tenslotte de banaan erdoor en mix dit nogmaals totdat je een soort mousse substantie krijgt. Voeg eventueel wat water toe als het nog te massief is. Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling hierover. Zet het voor 4 uur in de koelkast of 1 uur in de vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: