Recepten

Cacao-bananenbrood

Eens in de zoveel tijd heb ik een overschot aan bananen. Dan is de voorraad bananen groter dan mijn buik aankan. Een goede reden om dus een bananenbrood te maken. Dit recept is ongelooflijk simpel en je hebt er geen dure of gekke ingrediënten voor nodig.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 ml plantaardige melk naar keuze
  • 1 el cacaopoeder
  • 50 ml koolzaadolie
  • 50 gram zonnebloempitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakblik met bakpapier.

Doe het meel, bakpoeder, cacaopoeder en pitten in een grote kom en mix het door elkaar.

Prak de bananen in een andere grote kom en voeg de melk en olie toe en mix het met elkaar tot je een dikke substantie hebt. Roer beide mengsels door elkaar. Schep dit in het bakblik.

Zet het brood in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ca. 40-50 minuten bruin en gaar. Controleer of het brood gaar is door een satéprikker in het brood te steken. Komt deze er droog uit, dan is het brood klaar. Is de satéprikker nog nat? Zet de temperatuur van de oven iets lager en bak nog 10 minuten extra.

Laat het brood eerst afkoelen en snijd dan in plakken.

Het brood kun je heel gemakkelijk in de vriezer bewaren. Doe de plakken in een diepvrieszak en het brood blijft 1-2 maanden goed in de vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: