Recepten

Basic Havermout

Geen dag zonder…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havermout! Bij mij geen dag zonder havermout en zonder havermout geen dag voor mij. De liefde voor havermout is in 2011 begonnen en daarna nooit meer gestopt. Voor mij staat een kom havermout gelijk aan een kom vol met goede dingen. Het liefst garneer ik het met de meest lekkere toppings om elke dag te beginnen met een feestje. Benieuwd wat mijn basis recept voor havermout is? Kijk dan snel verder.

Ingrediënten (voor 1 persoon)
Havermout

  •  1 rijpe banaan
  • 70 g havermout
  • 100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 100 ml water
  • 1 tl kaneel

Toppings

  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 el chiazaad
  • 2 el granola
  • 1 grote dadel (2 kleine dadels)
  • 20 g blauwe bessen

Bereidingswijze
Prak de banaan in een kommetje. Voeg de havermout, amandelmelk, water en kaneel toe. Roer het geheel goed door met een vork of lepel. Zet het voor 3 minuten in de magnetron voor de hoogste stand (of kook in een pannetje op laag vuur tot een pap-achtige substantie).

Garneer de havermout met de toppings naar keuze.

%d bloggers liken dit: