Persoonlijk

Wat je nog niet wist van mij

Iedereen heeft ze: gewoontes. De een wat gekker dan de ander. Vandaag deel ik een aantal gewoontes of dingen die je waarschijnlijk nog niet van mij wist. En wat je ervan vindt, dat maakt mij niet uit (haha). Deze gewoontes horen bij mij en dat zal ook niet zo snel gaan veranderen.

Ik heb een hekel aan douchen

Grote kans dat jij je hierin niet kan vinden. Ik heb altijd het idee dat de meeste mensen wel van een douche houden. Zelf vind ik douchen echt vreselijk om te doen en ben ik ook bijna altijd binnen 3 minuten klaar. Ik heb een hekel aan douchen, omdat ik het na afloop altijd zo koud heb. Zodra ik de doucheknop dichtdraai heb ik het binnen 5 seconden koud. Daarnaast vind ik het gewoon saai, maar ja, het is wel fris om elke dag even onder de douche te staan toch?

Heel veel groenten

Het advies van het voedingscentrum is om minimaal 250 gram groenten per dag te eten. Ik zit daar altijd ruimschoots overheen. Ik denk, zonder dollen, dat ik op een dag zeker wel 700 gram groenten eet. Zo eet ik in de ochtend al 150 gram groenten ( ik doe geraspte wortel door mijn havermout), bij de lunch eet ik ook nog een bord vol met groenten en tijdens het avondeten eet ik zo anderhalve broccoli in mijn eentje op. Dus ja, dan zit je al snel op de 700 gram groenten denk ik.

Het ontbijt uitstellen

Het ontbijt is voor mij altijd een heilig momentje. Ik trek er zo een half uur voor uit om mijn ontbijt klaar te maken en een kwartier om het op te eten. Ik kan mij er dan ook elke ochtend op verheugen om mijn bordje met havermout op te eten. Precies om deze reden stel ik het ook altijd zo lang mogelijk uit. Zo kan ik mij langer verheugen op mijn feestontbijt, want ik ben altijd wel een beetje verdrietig als mijn ontbijt op is en ik moet wachten op de volgende dag.

Mensen die praten met een zachte G.

Sorry voor de mensen die uit het zuiden van het land komen. Ik kan niet zo goed tegen mensen die met een zachte G praten. Oke, Limburgs en Vlaams klinkt misschien wel schattig, maar ik word er altijd een beetje kriegelig van. Het klinkt mij dan allemaal net iets te zoetsappig.

Boodschappen hopper

Dit is typisch een Hollands trekje. Aan het eind van de week pluis ik alle folders uit om te kijken welke aanbiedingen er zijn per supermarkt. Zo komt het regelmatig voor dat ik in een week wel 5 verschillende supermarkten af ga. Nu ik daar de tijd voor hebt vind ik het ook echt leuk om te doen. Ik ben namelijk dol op boodschappen doen. Het liefst ga ik elke dag naar de supermarkt. Ik word gewoon altijd vrolijk van een supermarkt.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Mijn hele leven bestaat uit lijstjes. Voor alles maak ik wel een lijstje. Een planning voor de dag, met ideeën om over te bloggen, welke boodschappen ik moet halen, dingen die ik niet moet vergeten en noem het maar op. Vooral het gevoel dat ik dingen kan afstrepen vind ik erg fijn. Dus elke dag maak ik wel twee of drie (of vier) lijstjes.

Een loden pijp

Mijn thee drink ik altijd heet. Heel heet. Ik vergis mij er ook vaak in dat ik dan net het water gekookt hebt. Mijn vorige relatie werd soms ook een beetje boos als ik mijn thee zo heet dronk en mijn moeder geeft er ook regelmatig een opmerking over. Maar dit heb ik ook met eten. Ik heb dan geen zin om te blazen en verbrand mijn tong of gehemelte dan ook regelmatig. Zelfs met de havermout. NOTE TO MESELF: even wachten met eten of drinken tot het wat is afgekoeld.

Zebrapad

Ik weiger te stoppen voor een zebrapad. Als voetganger dan. Al komt een auto met grote vaart op mij af, ik loop stug door. Tot nu toe is het altijd goed gegaan en moet ik altijd stiekem wel een beetje lachen om de verschrikte gezichten in de auto. Maar ja, regels zijn regels toch?

Muziek van vroeger

Muziek van vroeger vind ik veel leuker dan de muziek die nu wordt gemaakt. Ik heb ook regelmatig een playlist opstaan met allerlei oude muziek (voor de 2000 gemaakt). Van Paul Simon tot de Backstreet Boys. Ja, zelfs van de Spice Girls kan ik helemaal blij worden. Als klein meisje stond ik ook regelmatig voor de spiegel te zingen op liedjes van de Spice Girls.

Eén reactie

 • Betty

  Ha er zitten wel wat dingen bij die ik niet wist van je.
  Zoals praten met een zachte g. en daar een hekel aan hebben.
  Maar 1 heel herkenbare “genieten van ’t ontbijt” dat gevoel van jammer ’t is alweer op en ik moet weer wachten tot morgen!!

  En regels zijn regels ja op je zebrapad maar jij houdt je ook niet aan de regels altijd toch?
  Je moet wel altijd de situatie blijven inschatten en alert zijn.

  Heet drinken is ook niet zo slim maar ’t effect daarvan merk je nu niet maar later wel. Gun jezelf ook die tijd net als bij ’t ontbijt om ’t wat minder heet te drinken. Het is een mindset allemaal en leuk om daar eens mee te oefenen en anders mee om te gaan. Je zult zien dat is nog leuk ook om te doen.

  Een verrassende blog ook voor je moeder😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: