Persoonlijk

Waarom Ik (Bijna) Elke Ochtend Sport & Nog Vier Andere Gewoontes

Ik ben een grote liefhebber van sport. Dan bedoel ik niet teamsport, maar pilates, yoga, hardlopen, HITT en fietsen. Elke ochtend doe ik wel één van deze sporten. Misschien is het wel een beetje een verslaving geworden, maar ik vind het een gezonde verslaving. Naast dat ik elke dag sport heb ik nog een paar andere gewoontes. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder. 

#1 Sporten
Sporten dus. Elke ochtend doe ik wel een vorm van sport. Als het mooi weer is en ik heb wat meer tijd in de ochtend stap ik op de racefiets. Heb ik wat minder tijd? Dan ga ik een rondje hardlopen om er vervolgens nog wat HITT of  yoga achter aan te plakken. Wil ik het iets rustiger aan doen? Dan doe ik een uurtje yoga of pilates. Zo heb ik elke ochtend al een goed gevoel en kan ik de dag weer aan. Ik merk namelijk dat ik een beetje chagrijnig wordt als ik niet kan sporten. Het geeft mij zo’n gevoel van luiheid. Dus daarom doe ik het gewoon lekker elke dag.

#2 Kastjes open laten staan
Dit heb ik al zo lang ik mij kan herinneren. Ik laat altijd kastjes open staan. Op de een of andere manier heb ik gewoon geen zin om deze dicht te doen of vergeet ik het gewoon. Ik weet niet zo goed wat het is, maar ik laat ze gewoon altijd open staan. Je kan ook precies zien wanneer ik in de keuken ben geweest.

#3 Einzelganger
Af en toe ben ik een beetje een einzelganger. Ik vind het heerlijk om gewoon lekker thuis te kunnen zijn. Sociale gelegenheden kosten mij vaak ontzettend veel energie. Een weekendje weg met vriendinnen? Bij terugkomst ben ik mentaal helemaal op en moet ik als het ware weer een beetje opladen. Ik heb gewoon mentaal heel veel rust nodig.

# 4 Denker
Dit puntje heeft een beetje te maken met punt drie. Doordat ik zoveel aan het denken ben over alledaagse zaken kosten sociale gelegenheden mij gewoon veel energie. Ik kan over allerlei dingen nadenken, zoals doodgewone zaken als: wat zal ik vanavond eten tot vragen of het leven zoals we nu leven wel echt is. Misschien zijn we wel een onderdeel van een spel en zijn wij de Sims poppetjes.

# 5 Onzekerheid en perfectionisme
Twee van mijn karaktereigenschappen. Ik ben behoorlijk perfectionistisch en af en toe ook onzeker. Hoe vaak ik mij wel niet onzeker voel over mijn lichaam, of ik wel lief genoeg ben voor mijn vriend, leer ik wel genoeg voor school etc. Dingen zoals deze, maar ook andere dingen spelen vaak in mijn hoofd. Op dit soort momenten vraag ik mij altijd af of ik nou echt zo anders ben dan anderen. Zo voel ik mij af en toe wel, alsof mijn interesses en manier van genieten anders zijn dan de rest. Maar wat is dan ‘normaal’? Dat bestaat toch niet?

4 Reacties

 • Mama

  Hoi Anneloes,
  Ja wat is normaal? Eigenlijk niet zo moeilijk wat jij goed vindt is normaal zolang je maar bij jezelf blijft en de dingen doet waar jij een goed gevoel bij hebt en blij van wordt.
  En ja t leven is ook een spel maar wel heel leuk om er in mee te spelen!!!

  • Anneloes Van 't Klooster

   Hoi mama,

   Zoals je al zegt. Zolang je bij jezelf blijft ben je normaal. Dingen waar jij gelukkig van wordt. Wat de rest denkt of doet is niet belangrijk eigenlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: