Persoonlijk,  Voeding

Voedingsdagboek April#1

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een voedingsdagboek. Daarom neem ik je mee met wat ik de afgelopen tijd allemaal heb gegeten. Op dit moment ben ik bezig om weer wat meer te gaan eten, omdat ik wat moet aankomen. Ik vind dat wel erg lastig, omdat ik vaak gewoon niet meer honger/trek heb om nog meer te eten. Goed, laten we eens gaan kijken wat ik heb gegeten de afgelopen tijd 🙂

Zoals je van mij gewend ben, starten we de dag uiteraard met havermout. Een dag zonder havermout is een dag niet geleefd!

Dit ziet er toch ook heerlijk uit? Ik had 4 bakken aardbeien voor 1,50 euro op de Haagse markt gescoord!

En deze heerlijke volkoren wrap at ik bij mijn ouders. Wat zat er op? Tomaat, komkommer, paprika, spinazie, tomatensaus en daarbij geroosterde kikkererwten.

Ik heb de laatste tijd twee nieuwe verslavingen: avocado en de combinatie pindakaas met banaan! Heerlijk. Dit was mijn lunch.

De volgende dag at ik vier volkoren boterhammen, waarvan drie met hummus besmeerd en de andere met …… pindakaas en banaan. Daarbij at ik wat gewokte groenten.

Dit heerlijke ontbijtje had ik bij mijn ouders gemaakt. En het was behoorlijk vullend. 90 gram havermout, 300 ml sojamelk, 50 gram bevroren frambozen, 100 gram aardbeien, 1 kiwi, 15 gram noten en een eetlepel halfvolle yoghurt!

Lunchtijd! Vier volkoren boterhammen met daarbij een portobello die ik geroerbakt heb in sojasaus!

Met wat gegrilde groenten erbij!

Pizza met zelfgemaakte pompoensoep! De bodem van de pizza is de bloemkoolboden van Magioni! Gegarneerd met geroosterde broccoli en wat tomatensaus.

Op een zonnige vrijdagmiddag ging ik gezellig samen met mijn mama lunchen in de stad! Ik at een de meatless magic bagel bij de Bagels and Beans.

Weer tijd voor lunch! Zie je mijn favoriete combinatie weer liggen?

Af en toe heb ik zin een een matcha soja! Ik gebruik 1 tl matcha poeder en 200 ml ongezoete sojamelk dat ik opwarm in een pannetje.

Broccoli, met aardappels, kidneybonen, tomaat en edelgistvlokken als diner! Simpel, maar o zo lekker!

En we sluiten af met dit heerlijke bananenbrood dat ik gebakken had! Nu ik dit weer zie krijg ik alweer zin in een plakje (of twee).

Eén reactie

  • Betty

    Wat een prachtige foto’s Anneloes.!
    Ziet er kleurrijk uit. En veel variatie wat je eet. Ik zou vooral veel boterhammen met pindakaas en banaan nemen haha. Neem jij er gewoon nog een tussendoor ook. Tussendoortjes staan er niet bij. Voor jou ook belangrijk om aan te komen! Verwen jezelf maar eens vaker met iets wat helpt om aan te komen!! Je weet zelf heel goed wat je daarvoor kan nemen!.
    Maar geniet vooral van al dat heerlijke eten en ga lekker over grenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: