Persoonlijk

Vijf Dingen In Het Leven Waar Ik Blij Mee Ben

Soms is het goed om even te beseffen waar je allemaal dankbaar voor bent in het leven. Ik denk er eerlijk gezegd veel te weinig aan. Het leven kan soms zo mooi en leuk zijn dat we niet door hebben dat we daar best wel dankbaar voor mogen zijn. Ik hoop dat jij na het lezen van dit blog voor jezelf ook minimaal vijf dingen kan opnoemen waar je dankbaar voor bent. Hier is mijn lijstje (ze staan niet op volgorde). 

 

Familie

Ik besef mij maar al te weinig hoe blij ik moet zijn met mijn (schoon)familie. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend dat je jezelf kan zijn bij je (schoon)familie. Ik word altijd met open armen ontvangen en als ik ergens mee zit kan ik dat ook kwijt.

 

 

 

 

Mijn Lichaam

 

Niks egoïstisch, maar ik ben blij met hoe mijn lichaam eruit ziet en wat het allemaal kan. Zoals je in mijn eerdere blogs kan lezen heb ik een langere tijd een eetstoornis gehad. In die tijd durfde ik niet van mijn lichaam te houden en had ik geen zelfliefde. Nu leer ik steeds meer om van mijn lichaam te houden en het te omarmen. 

 

Liefde

Lekker chliché Anneloes. Ik zie mijn vriend Thijs niet alleen als partner, maar ook als mijn maatje. Ik kan met hem lachen, huilen, praten en liefhebben. Wat ik zo erg in hem waardeer is dat hij het beste in mij naar boven haalt. Zit ik in een dipje, trekt hij mij er weer uit. Ja, dat maakt mij wel gelukkig.

Een eigen huis

Voor de meest mensen in Nederland is dit vanzelfsprekend: een dak boven je hoofd. Toch heeft een grote gedeelte van de Nederlands (volgens het CBS in 2015 31.000 mensen) geen dak boven zijn/haar hoofd. Ik geloof dat het goed is om daar eens bij stil te staan. Het is niet zo vanzelfsprekend voor iedereen om een dak boven je hoofd te hebben. 

Vriendschappen

Dit is iets wat ik mij ook te vaak besef. Hoe belangrijk een vriendschap is. Een tijdje geleden werd ik door een vriendin op mijn vingers getikt met de vraag hoe belangrijk ik onze vriendschap vond. Dit heeft mijn ogen zeker geopend. Vriendschap is niet iets vanzelfsprekends, maar iets waar je -net zoals de liefde- voor moet werken. 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: