Persoonlijk

Vegan Voedingsdagboek

Het is alweer tijd voor een voedingsdagboek! Of eigenlijk: een ‘voedingsweekboek’. Twee keer in de maand laat ik zien wat ik de afgelopen tijd zoal heb gegeten. Een dagboek vol met fruit, groente maar ook een lekker ijsje. Kijk snel mee!

Eind mei was ik met vriendinnen een weekendje naar Gent! Hier at ik een twee boterhammen met notenpasta, banaan, granaatappelpitjes en kokos! Jummie! 

Uiteraard weer havermout! Met bevroren rood fruit, banaan, pompoenpitjes en moerbeien! 

Niet de meest mooie foto, maar wel lekker. Zelfgebakken brood met tahin en avocado met een salade van rode biet, spinazie, tomaat en tahin! 

Wat eet je op nationale burgerdag? Inderdaad, een vegan burger. Dezes is van de Albert Heijn en is wat mij betreft de beste vegan burger die ik gegeten heb. Daarbij lekkere aardappeltjes uit de oven en wat roerbak groenten. 

Het mango seizoen is weer begonnen! Overal kom ik heerlijke mango’s tegen! Lekker om zo op te eten, maar ook voor op de havermout. 

Een gedeelte van de lunch! Twee zelfgebakken boterhammen met avocado en tomaat. Daarbij falafel, rode paprika wat gemarineerd is met balsamico azijn. 

Afternoon snack! 

Wat kan ik hier blij van worden! Een bowl vol met kleur! Volgens mij had ik hier maar wat bij elkaar gegooid. 

JIPPIE! In Den Haag kan ik vegan chocolade ijs krijgen. Dit was zo lekker! 

Met dit warme weer is watermeloen best prima voedsel! Dorstlessend en heerlijk zoet!

Volkoren couscous, met gegrilde groenten, avocado en geroosterde kikkererwten! 

Zelfgebakken zuurdesembrood met avocado, spinazie en tomaat. De ander is met tahin en maple syrup. 

Deze heerlijke wrap at ik bij SNCKBR in Utrecht! Dit is een 100% vegan restaurant waar ze heerlijke gerechten serveren!

Zo ook deze heerlijke knapperige zoete aardappelfriet! 

Maar de volgende dag is het weer tijd voor havermout! 

Nog meer ijs! En fruit. 

Voor het eerst in mijn leven drink ik bietensap. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Niet vies, maar ook niet bepaald lekker. 

En om het af te sluiten! Een bakje met sojayoghurt met heel veel vers fruit. Een halve mango, sinaasappel en een wilde perzik.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: