Persoonlijk

Vegan Voedingsdagboek

Het is weer tijd voor mijn favoriete blog: voedingsdagboek. Elke keer als ik mijn foto’s terug kijk ben ik dankbaar dat ik zo lekker kan en mag eten. Mijn voedingsdagboek staat weer vol met groente, fruit en brood. Natuurlijk wordt de havermout ook niet vergeten. 

We beginnen met het lekkerste broodje falafel dat ik ooit gegeten heb. In Parijs. Vegan knoflooksaus, veel groente en de lekkerste falafel ever! Ik zou hier zo voor terug reizen.

Weer een lekker havermoutje. Deze keer met kiwi, banaan, tahin, moerbeien en wat walnoten. Goed begin van de dag.

Another day, but always oats for breakfast. Bevroren frambozen en blauwe bessen met sojayoghurt, moerbeien, walnoten en wat chocolade.

Tijd voor lunch! Ik at hier vier boterhammen. Twee met pindakaas en twee met hummus, kiemen, tomaat en champignons.

Als dat nou geen gezonde snack is. Ik vind het opvallend hoe lekker de sinaasappel nog zijn in deze periode. Ik dacht altijd dat sinaasappels alleen in de winter echt lekker waren. Ik eet bijna elke dag wel een sinaasappel.

Weer een lekkere lunch. Hummus met tahin en een broodje pindakaas en een beetje appelstroop. Daarbij een groentemengsel van spinazie, tomaat, kiemen, champignon, vegan kaas en edelgist.

Een snack van gele paprika, komkommer, banaan en een walnoot en paranoot. Ik eet elke dag één paranoot om voldoende selenium binnen te krijgen.

Op dit soort momenten houd ik nog meer van mijn lieve vriend. Toen ik thuiskwam van werken had hij een heerlijk gerecht gemaakt. Spaghetti met een saus van doperwten, edelgist en cashewnoten. Liefde gaat door de maag he?

Havermout met zelfgemaakte rabarbercompote! Beetje zuur was het. Volgende keer misschien toch wat suiker toevoegen.

Ik zeg: feestje in mijn bowl! Mexicaanse bowl vol met goodness! Ik word altijd intens blij van kleurrijke gerechten.

Sojayoghurt met Westlandse aardbeien, mango, banaan, moerbeien en wat kokosrasp! Laat de zomer maar komen met al het lekkere fruit.

We sluiten af met een pompoen-wortel soepje. De pompoen was in de aanbieding, dus dat vraagt om een lekker recept met pompoen. 

Eén reactie

  • Mama

    Ha ja laat de zomer maar komen, wat een heerlijk fruit is er nu weer.!!! Kan niet kiezen meestal dus gewoon van alles wat halen(sommig fruit direct van de plaatselijke kwekers zoals kersen en aardbeien) en uit de winkel al dat heerlijke zachte zoete zomerse ander fruit.
    Mjammie mammie ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: