Persoonlijk

Vegan Voedingsdagboek

Yeah! Weer tijd voor een voedingsdagboek. Ik krijg altijd honger als ik dit artikel aan het schrijven ben. Allemaal lekker voedsel dat voorbijkomt. Uiteraard een heleboel havermoutjes, want die ontbreken nooit. Verder heb ik weer wat vaker zelf zuurdesembrood gebakken. Het kost misschien wat meer tijd, maar dan heb je ook wat! Verder ook veel gerechten uit een bowl! Wat zijn jouw favoriete voedingsmiddelen?

Havermout! Samen met mijn nieuwe tahin verslaving! Ik giet het bijna overal overheen! 

Bananenijs, broodje pindakaas met banaan en wat snoeptomaatjes met komkommer! Laat de zomer maar komen! 

Een lekker appeltje met een halve banaan en wat pindakaas! Ik eet eigenlijk elke dag wel een appel! Ik vind ze gewoon erg lekker. 

Sojayoghurt met mango, granola en kokosvlokken! Ik eet de laatst tijd weer vaker sojayoghurt. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik voldoende calcium binnenkrijg als veganist. 

Een bij elkaar geraapt zooitje. Tofu, broccoli, champignons en witte rijst. Simpel, maar wel voedzaam en lekker. 

Deze Vegan falafel bowl staat op de website! Ik vind het erg lekker en vooral heel vullend! 

Havermout met lekker veel tahin! 

Ik eet weer wat vaker avocado’s. Een lange tijd had ik een beetje een afkeer voor deze dingen, maar ik vind ze op dit moment weer lekker! Helaas blijft het moeilijk om de perfecte avocado te vinden (lees: zacht en smeuïg). 

Een snack in de middag! Zelfgebakken brood met pindakaas, agavesiroop en kokosvlokken met een glas Roosvicee Ferro en een paprika met sinaasappel. Roosivcee Ferro gebruik ik voor de ijzer. Ik drink ongeveer twee glazen per week. 

Lunch it is! Wat groente met vier zelfgebakken zuurdesembroodjes.

Dit is een van mijn nieuwe favoriete ‘gezondheids’ drankjes. Geraspte gember, sap van een halve citroen, kurkuma, peper en cayenne peper. Beetje water erbij en opdrinken maar! 

Weer een bakje met sojayoghurt, maar deze keer met kiwi’s. Eindelijk waren ze rijp. 

En nog een heerlijke bowl met veggies en falafel! Dit recept komt binnenkort online! Weet jij wat er onderin zal zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: