Persoonlijk

Stom

Tijdens mijn dagelijkse ritjes in de trein richting Breukelen (én weer naar Den Haag) ben ik regelmatig aan het filosoferen (eigenlijk gewoon aan het nadenken) over het leven. Dingen die ik leuk vind, dingen die ik stom vind, dingen die ik grappig vind of dingen die ik gewoon niet begrijp. Vandaag een blog waarin ik punten benoem die ik stom vind (en dus ook regelmatig niet begrijp!)

0 – Mensen die zeggen: ‘Wat was je naam ook alweer?’. Nou ik heette Piet en nu heet ik Jan. Zeg toch gewoon ‘Wat is je naam?’. Ik heb in die paar seconden dat je met mij aan het praten bent echt niet ineens een andere naam gekregen

0- Alleen wonen. Af en toe vind ik het helemaal niks om alleen te wonen. Ik mis dan de gezelligheid van mensen om mij heen. Vooral in de avond vind ik het best stom om alleen te wonen. Niet even iemand om over je dag te praten.

0- De kleur geel. Ik vind geel gewoon echt een lelijke kleur en ik begrijp niet zo goed dat deze kleur bestaat. Geel is een nietszeggende kleur (vind ik dan). Later zal er in mijn interieur dan ook niet iets van geel te zien zijn.

0- De laatste hap van mijn havermout (en andere maaltijden). Ik ben altijd beetje verdrietig als ik mijn eten op heb. Ik kan gewoon intens genieten van eten en ben dan licht teleurgesteld als ik klaar ben met eten. Maar ach, morgen weer een nieuwe dag voor havermout (en al dat andere lekkere eten).

0- Verdrietig voelen. Vorige week voelde ik mij een beetje verdrietig en ik wist niet zo goed hoe het kwam. Het zorgde ervoor dat ik een weekend veel huilend heb doorgebracht. Wat het was, ik weet het niet. Gelukkig was het na het weekend weer goed en was ik gewoon weer vrolijk.

0- De regen die stopt zodra jij binnen bent. Regelmatig overkomt het mij dat ik naar buiten moet en dat het regent. Zodra ik dan binnen ben stopt het met regenen. Ik ben zeiknat, koud en boos. Kan de regen niet gewoon A) beginnen als ik binnen ben of B) gewoon nog doorgaan als ik binnen ben.

0- Mensen die je amper de trein uit laten stappen. Elke dag zie ik het weer. Mensen die voor de treindeur staan en je amper naar buiten laten om er vervolgens zelf in te glippen. Lieven mensen, de trein rijdt echt niet zomaar weg hoor (tenzij je te laat komt).

0- Komen we gelijk bij het volgende punt: een trein die vertraging heeft en daardoor je overstap missen. Ik denk dat ik daar niet veel over hoef uit te leggen.

0- Mensen die ‘Ok’ zeggen. Zeg dan liever helemaal niks. ‘Ok’ is een stom woord. Doe die kleine moeite dan om ‘oke’ te zeggen of houd liever gewoon je mond of geef een knikje met je hoofd.

0- Niet weten of je pannenkoek of pannekoek moet schrijven. Ik heb een hekel aan de Nederlandse spelling. Ik krijg het maar niet altijd onder de knie. Meestal kies ik de woorden op goed geluk.

0- Niet in slaap kunnen vallen. Het overkomt mij regelmatig dat ik twee uur wakker lig in bed. Dan ben ik wel moe, maar kan ik de slaap niet vatten. Hartstikke vervelend natuurlijk, zeker als je de volgende dag gewoon weer op tijd je bed uit moet. Voordeel: de volgende nacht kan ik wel weer goed slapen.

0- Anonieme nummers die je privé bellen. Deze neem ik dan ook nooit op, maar stiekem hoop ik dat ze een voice-mail inspreken. Ik ben namelijk wel nieuwsgierig wie mij wilt bellen, maar ik weiger om ze terug te bellen.

0- Spinnen in huis. Afgelopen week was het zover. Ik had weer een grote spin op mijn kamer. Hij was onder mijn tafel denk ik gevallen? (!) en lag op zijn ruggetje nog te kroelen. En sorry hiervoor, ik ben de grootste dierenvriend, maar spinnen moeten bij mij gewoon dood. Ik heb een kettlebell gepakt, een tissue eronder gedaan en deze op de spin gezet. De rest kun je wel raden denk ik?

Dat zijn een aantal dingen die ik stom vind in het leven. Het zijn maar kleine dingen, maar wel stom en strontvervelend. Kortom, belangrijk genoeg om ze in een blog te beschrijven.

Eén reactie

 • Betty

  Dat je deze dingen stom vindt… OKÉ 😀
  Maar dat je de kleur geel stom vindt vind ik jammer.
  Geel is de kleur van de zon die zorgt dat alles kan groeien en wij kunnen leven.
  Dat je ’t in je interieur nooit zal toepassen is een andere verhaal maar hoe mooi is ’t in
  voorjaar ook als de eerste gele narcis zich weer bv opent.
  Ach ’t maakt ook niet uit hoeveel en wat je stom vindt als je er maar gelijk een positieve draai daarna aan kan geven!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: