Persoonlijk

Openstaan voor verandering(en)

Afgelopen maand zijn er een hoop dingen veranderd in mijn persoonlijke leven. Die veranderingen waren voor mij lange tijd ondenkbaar, maar doordat ik sinds korte tijd opensta voor veranderingen komen ze zomaar op mijn pad. Blij mee? Ontzettend blij, want het brengt hele mooie in het leven.

Na het vinden van mijn eigen plekje in Den Haag zat ik vast in mijn patroon. Een vertrouwd patroon waar ik niet van af durfde te wijken. Mijn patroon bestond uit wakker worden, sporten, gezond eten, veel bewegen, Albert Heijn, weinig contacten en slapen. Was ik gelukkig op dat moment? Niet echt kan ik je garanderen. Diep van binnen miste ik alles wat ik op dat moment niet had. Weinig contact met anderen, die 8 uur per week bij de Albert Heijn werkte wat geen voldoening gaf, dat vele sporten en gezonde bewegen wat mijn lichaam alleen maar zwakker maakte en die vroege ochtenden wakker worden waren nou ook niet bepaald een pretje (lees: 5 uur ’s ochtends opstaan).

Een aantal van die punten probeerde ik aan te pakken. Ik zocht contact via Tinder, maakte een WhatsApp groepje aan met vegans in Den Haag, probeerde om op een gezonde manier te gaan eten en bewegen (wat mislukte) en ging oppasbaantjes zoeken om meer werk te hebben. Hartstikke goed natuurlijk om sociale contacten op te gaan zoeken, meer werk te gaan zoeken of gezonder te gaan leven. Uit je vertrouwde patroon springen. Echter was er één belangrijk ding wat die veranderingen op dat moment niet mogelijk maakte. Ik stond niet open voor al deze veranderingen. Ik was er blijkbaar niet aan toe of ik had er op dat moment eigenlijk geen behoefte aan. Eerst moest ik het oude hoofdstuk afsluiten.

De Tinderdates liepen tot niks uit, het WhatsApp groepje is nog steeds actief alleen ik ben daar niet meer actief in, het gezonde eten en sporten werd een (alweer) obsessie en die oppasbaantjes zijn leuk maar geven geen voldoening.

Maar tijden zijn veranderd. Afgelopen twee maanden heb ik erg grote stappen gezet. Hoe? Ik ging open staan voor verandering. Alsof ik ineens inzag dat ik mijzelf op deze manier niet gelukkig ging maken. Integendeel, ik werd alleen maar ongelukkiger door mijn stomme gedrag en gedachten. Goed, dat is verleden tijd. Wat heb ik gedaan?

Diëtist

Ik ging op zoek naar een diëtist om weer op een gezonde manier naar voeding te kijken en liet het intensieve sporten en bewegen achterwege met als resultaat: een rustig hoofd en een lichaam dat stapje bij stapje gezonder wordt. Uiteraard zitten er moeilijke dagen tussen. Dagen dat ik weer stress over voeding, maar ik sta open voor de verandering die ik gemaakt heb en ga daar dan ook de volle 100% voor. Niet meer, niet minder.

Baan

Ik ging op zoek naar een nieuwe baan waar ik werd aangenomen. Echter accepteerde de Albert Heijn mijn ontslag niet en kwamen zij met een tegenaanbod. Resultaat: een contract van meer uren per week bij de Albert Heijn met doorgroeimogelijkheden. Een verandering waar ik ook erg blij mee ben en ook voor de volle 100% voor wil gaan. Albert Heijn is en blijft toch wel mijn winkel. Ik denk dat ik af en toe wat blauw Albert Heijn bloed bezit. Eens een AH meisje, altijd een AH meisje denk ik dan?

Nieuwe relatie?

Ik vervolgde nog steeds mijn Tinderdates, maar dan nu met een andere insteek. Niet meer haastig op zoek naar een nieuwe relatie, maar gewoon kijken wat er op mijn pad komt. Ik vergelijk het beetje met kleren kopen. Als je op zoek bent naar die perfecte jas dan vind je het niet. Ben je nergens naar op zoek dan ga je het wel vinden. Zo heeft het bij mij nu ook gewerkt met de Tinderdates. Op een gegeven moment was ik niet meer ‘haastig’ op zoek. Ik stond weliswaar open voor verandering. Resultaat: een nieuwe relatie. Ja, je leest het goed. Deze meid is weer verliefd. Ik sta weer open om mij (letterlijk en figuurlijk) bloot te geven aan de ander en anderen lief te hebben. Wellicht komt dit omdat ik mijzelf ook weer liefheb en mijzelf ook liefde gun. Want ja, hoe kan je van anderen houden als je niet van jezelf houdt? Precies, dat kan niet.

No longer vegan?

Je leest het goed. Ik ben niet langer meer een veganist. En zelfs vegetariër zou ik mijzelf niet ook niet meer noemen. Meer flexitariër. Hoewel ik een hekel heb aan deze benaming, benoem ik het toch. In de tijd dat ik veganist was geloofde ik dat dit de enige manier was van gezond leven. Diep van binnen wist ik wel anders, dat plantaardige eten gaf mijn eetstoornis een stukje houvast. Het zorgde ervoor dat ik smoesjes kon bedenken om niet alles te hoeven eten. Hartstikke veilig natuurlijk? Nu ik open sta voor die welbekende verandering’ sta ik ook open om weer meer te proeven (letterlijk en figuurlijk) in het leven. Dus ik eet weer regelmatig zuivel, af en toe een eitje en zelfs eens in de zoveel tijd een lekker stukje zalm. Gewoon omdat ik het lekker vind en omdat ik het gevoel heb dat mijn lichaam daarom vraagt. Belangrijker vind ik dat ik er nu van geniet als ik een stukje zalm eet of een ei. Niet elke dag, maar gewoon wanneer ik er behoefte aan heb.

Nu ik heb ontdekt dat veranderingen in het leven leuk kunnen uitpakken ben ik niet meer bang om verandering aan te gaan. Uiteraard zullen veranderingen niet altijd goed uitpakken, maar ook daar leer je weer van. En dat is prima.

Namaste!

Eén reactie

 • Betty

  Wat een veranderingen ofwel vorderingen heb je afgelopen 2 maanden gemaakt.
  Zo fijn om te horen en zien dat je van deze grote veranderingen ook zo geniet want dat is minstens zo belangrijk!!
  En wat kun je toch veel. Je hebt zoveel kracht in je zitten.!!
  Ga vooral genieten en verwonderen van alles wat er op je pad nu weer komt. Je staat weer open. voor alles en je ziet t je krijgt en hebt weer ruimte voor alles…. En je geniet en straalt weeer!!

  XX Supertrotse en blije mama!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: