Persoonlijk

Nieuwe Manier van Bloggen

Toen ik deze blog begon had ik de focus voornamelijk gelegd op voeding en dan vooral plantaardige voeding. Nu een jaar later ben ik van gedachten veranderd. De blog gaat nog steeds over voeding, maar ik zal vooral persoonlijke verhalen gaan delen. In deze blog ga ik je wat meer vertellen waarom ik de keuze heb gemaakt om mijn blog anders te gaan gebruiken.

Waarom wou ik over voeding schrijven?

Zoals je in een van mijn blogs heb kunnen lezen heb ik een eetstoornis gehad. Ik was geobsedeerd door voeding en het liefst was ik de hele dag internet aan het afstruinen om over voeding te lezen en hoe ik de beste versie van mijzelf kon maken met voeding. Zo ben ik de blog begonnen en deelde ik mijn favoriete recepten, informatie over plantaardige voeding en af en toe wat persoonlijke verhalen. 

Ik was te enthousiast

Naast het schrijven over heel veel voeding wou ik ook minimaal drie keer per week een artikel online zetten. Niet wetende dat daar veel tijd en moeite in zou zitten. Na twee weken online rust in augustus 2018 merkte ik dat de zin in het schrijven verdwijnen was. Ik kreeg door dat ik misschien iets teveel van mijzelf vroeg om drie keer per week een artikel online te zetten. 

Voeding werd steeds minder leuk om over te schrijven

Nadat ik twee weken offline was geweest heb ik in een soort van achtbaan geleefd. Ik zat niet goed in mijn vel, onzekerheden over alles in het leven en zo werd ook, geheel onverwachts, mijn relatie met Thijs verbroken. Ik voelde mij eenzaam, boos en verdrietig. Waarom was het zover gekomen? Waarom is de relatie kapot gegaan? Was het mijn schuld? Was het zijn schuld? Was het onze schuld samen? Vragen die constant door mijn hoofd spookte en die ik kwijt moest. Ik schreef vaak tweemaal per dag in mijn papieren dagboek. Alleen op deze manier kon ik echt mijn gevoelens en gedachten kwijt. 

Zo ook werd mijn blog weer een belangrijk medium waar ik kon schrijven. Ik ben iemand die heel graag praat over (mijn) gevoelens en ik vind het fijn dat andere mensen ook weten hoe ik mij voel. Zo begon ik op mijn blog weer wat meer persoonlijke verhalen te delen en werd voeding een steeds minder belangrijk onderwerp in mijn leven.

Meer persoonlijke verhalen en minder artikelen per week

Zodoende heb ik besloten om iets minder over voeding te schrijven, maar meer persoonlijke verhalen te gaan schrijven. Dit kan gaan over mijn gedachten, gevoelens of tips. Ook persoonlijke artikelen in combinatie met voeding/sport zullen nog online komen in de vorm van een voedingsdagboek en af en toe wat informatieve artikelen. 

Ik hoop dat jij net zoveel plezier gaat beleven aan de nieuwe artikelen als ik in het schrijven ervan! 

Maar wat ga jij er nog meer vinden?

Persoonlijke updates over mijn halve marathon training, hoe ik probeer om een gezonder lichaamsgewicht te krijgen, hoe ik mijn rustmomenten pak (nog altijd een dingetje) en plog (foto blog)  van een random dag in het leven van mij! 

Nog steeds veganist?

Ja, ik ben nog steeds veganist. Ik eet nog steeds graag plantaardig, maar ik heb wel voor mijzelf besloten hier relaxt mee om te gaan. Krijg ik ergens een hapje aangeboden en zit er toevallig net wat zuivel of een ei in? Dan ga ik dit niet weigeren. Ik probeer dus voor 99% plantaardig te eten en lukt het een keertje niet? Ja, dan lukt het niet ??‍♀️! Dan eet ik een keer voor die 1% een keer vegetarisch. 

Eén reactie

  • Betty

    Een goed plan Anneloes zoals je verder nu wilt met deze blog!
    En ik vind t heel fijn om te lezen (en ik had t ook al gemerkt) dat je wat relaxter om gaat met eten.
    Misschien 90 procent vegan eten i op den duur en 10 % eten wat er is en waar je zin in hebt!!
    Een relaxtere instelling met alles wat t leven biedt. En vooral genieten daarvan. En dat lees ik nu in bovenstand verslag. MOOI!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: