Persoonlijk

Mijn Vijf Favoriete Dingen Van De Maand Mei

Vorige keer schreef ik in dit blog vijf dingen in de maand april waar ik blij van werd. Ik denk dat het af en toe erg belangrijk is om stil te staan bij het leven. Klinkt misschien zweverig en dat is het misschien ook wel. Toch schrijf ik het op, omdat ik er -simpelweg- gewoon blij van word. Kijk je mee?

#1 Parijs
Deze maand ging ik samen met mijn vriend een paar dagen naar Parijs. Ik had hier heel erg naar uitgekeken. Even een paar dagen geen school en rust aan mijn hoofd. Wat ik heb gedaan in Parijs? Musea bezocht, gewandeld (80 km in 4 dagen!), gegeten en uiteraard liggen chillen in Jardin Luxembourg en langs de Seine! Genieten toch?

#2 Telefoongesprekken met mijn moeder
Zoals ik vorige weeg beschreef in dit blog had ik de laatste dag in Parijs even een dipje. Op dat moment had ik een grote behoefte om mijn moeder te bellen. Op dit soort momenten ben ik extra dankbaar dat ik nog een moeder heb waar ik mijn verhaal kwijt kan. Eigenlijk ben ik altijd -als ik mijn moeder – bel dankbaar dat ik haar altijd kan bellen en dat ze mij altijd blijft steunen.

#3 De taak als ceremoniemeester goed volbracht
Deze maand ging mijn broer trouwen. Ik kreeg de eervolle taak om ceremoniemeester te zijn. Ik was dan ook erg blij dat de trouwdag goed verlopen was. Iedereen was heel erg tevreden over hoe het gegaan was en kreeg hier erg veel complimenten over! Ja, hier werd ik ook erg blij van.

#4 Hardlopen
Twee maanden lang was ik uit de running (??‍♀️) door een blessure aan mijn knie. Deze maand kon ik weer rennen. De tweede week in mei heb ik mijn eerst weer mijn hardloopschoenen aangetrokken in twee maanden tijd. Wat een heerlijk gevoel van vrijheid! Nog leuker, ik kon weer rennen in mijn korte broek!

#5 Bananenijs
Wat doe je als de bananen in de aanbieding zijn? Juist. Dan sla je een hele doos van ruim 18 kg in. Bij de Albert Heijn staan mijn vriend en ik ook bekend als de mensen van de bananen! Doordat we zoveel bananen hadden, moest er natuurlijk ook veel banaan gegeten worden. Op het moment dat ze lekker rijp waren heb ik een aantal (stuk of twintig) in de vriezer gegooid. Dus wat denk je? Tijd voor bananenijs. Wat kan dit een mens blij maken.

Ojaa. Hier werd ik ook nog blij van: de yoga oefening die ik al sinds januari aan het oefenen ben! In Parijs lukte het! Zo blij als een kind dat ik was. Het voelde alsof ik aan het vliegen was. 

En het lekkerste broodje falafel ever! Met vegan knoflooksaus. We stonden even een halfuurtje in de rij, maar dan heb je ook wat. Een goed gevuld broodje kost 6,50 euro. Geen geld als je het mij vraagt. Te koop in Parijs bij L’as du fallafel!

Wat zijn jouw vrolijke, ontroerende of grappige momenten van de afgelopen maand?

2 Reacties

    • Anneloes Van 't Klooster

      Ha! Ja ik was zelf ook verrast dat het mij lukte. Ik heb ontdekt dat het helemaal niet gaan om hoe sterk je armen zijn, maar je moet de balans vinden. Je bent snel geneigd om naar achteren te vallen, maar je moet proberen je gewicht iets naar voren te leunen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: