Persoonlijk

Ik stond laatst voor een spiegel…..

….. en ik zag de Anneloes van een paar jaar geleden. Een beeld dat mij op dat moment even verdrietig maakte, maar tegelijkertijd ook weer de kracht gaf. De kracht om te vechten, vechten deze stomme gedachtenkronkel in mijn hoofd.

Zoals ik al eerder op mijn blog heb geschreven heb ik vroeger een eetstoornis gehad. Een eetstoornis waarbij ik een soort rare kronkel in mijn hoofd had betreft voeding en bewegen. Met behulp van een diëtist, gesprekken en veel doorzettingsvermogen ben ik weer op gezond gewicht gekomen en had ik het idee de eetstoornis onder controle te hebben.

Totdat in september 2018 mijn relatie over ging. Deze breuk heeft mij veel verdriet en pijn gedaan, maar ik dacht er sterker uit te kunnen komen. Het heeft gewoon een kwestie van tijd nodig, was mijn gedachte. En ja, ik heb mij een tijdje, na de relatiebreuk, heel sterk gevoeld. Ik voelde mij goed, gelukkig en blij. Niks kon mij nog in de weg staan. Althans, dat dacht ik.

Nu zijn we weer een tijdje verder en sta ik in de H&M voor een spiegel, kleding te passen voor in de zomer. Ik zie niet de Anneloes staan die ik de afgelopen vier jaar geweest ben. Ik zie de Anneloes uit 2010. Een jonge vrouw met een meisjeslichaam. Niet blij met hoe ze haar lichaam nu verzorgt, maar niet wetend hoe ze het aan moet pakken. Althans, weten doe ik het wel, maar het doen is een ander verhaal.

Het liefst wil ik een gezond lichaam dat goed functioneert, dat er gezond uitziet, maar vooral een lichaam dat een gezonde geest heeft. Geen (gekke) gedachten over voeding en sporten. Onbezorgd een tussendoortje of boterham extra kunnen eten, spontaan een taartje eten in de stad met mijn beste vriendin of eens een ochtend niet gaan sporten, maar lekker lazy in mijn bed liggen en ontbijten.

Goed, je begrijpt dat ik de kleding heb laten liggen in de H&M. Geen zin meer om die kleding te kopen. Er zijn op dit moment belangrijkere dingen in het leven. Dat heb ik gezien in de spiegel, maar ook opmerkingen van mijn omgeving die dit bevestigen. Nu heb ik het met eigen ogen gezien.

Er is werk aan de winkel

Eén reactie

  • Betty

    Lieve Anneloes dat je al bewust bent dat je wat hebt om aan te werken is al de eerste flinke stap en een felicitatie voor jezelf. Maar jij kunt dit en gaat dit doen.!! Net als dat jij andere adviezen en tips geeft misschien ook hulp en advies er bij nemen van een dietist/ coach. Je maakt al stappen in je voeding en voedingspatroon dat heb ik al gezien. Maar nu die stappen wat krachtiger gaan zetten
    JE KUNT HET!
    XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: