Persoonlijk

Hoe Word Je Iemand Die Alles Durft?

Af en toe droom ik ervan om een vrouw te zijn die alles aandurft. Ik ben regelmatig nogal angstig om nieuwe dingen aan te pakken. De angst dat ik iets niet kan, zorgt ervoor dat ik liever voor de veilige weg kies. Daarom dit blog waarin een aantal tips staan hoe jij iemand kunt worden die (bijna) alles aandurft!

Stel constant doelen

Een leven zonder doelen is toch niet uitdagend? Met het gevaar op de loer dat je in je comfort zone blijft zitten en jezelf niet meer uitdaagt. Ga bijvoorbeeld die cursus koken doen of neem een duikles. Is het toch niet helemaal wat je zoekt? Dan heb je er toch weer wat van geleerd en nieuwe kennis opgedaan. Grote kans dat je hiervan meer zelfvertrouwen krijgt! 

Iedereen (ja iedereen) maakt fouten

Zelfs de grootste leiders van de wereld maken fouten. We zijn tenslotte allemaal mensen. Gelukkig is fouten maken juist goed om te doen. Van fouten maken leer je tenslotte alleen maar en het geeft je de mogelijkheid om het een volgende keer beter te doen. Onthoud: fouten maken = leren = aan jezelf werken! 

Pak elke kans aan

Hoe moeilijk het ook is: een sprong in het diepe is soms alles wat je nodig hebt. Iedereen heeft wel eens momenten dat je iets moet doen wat je eigenlijk doodeng voelt. Het liefst ga je op deze momenten met een dekentje over je hoofd op de bank liggen. Toch is het goed om die kans met beide handen aan te pakken. Zo leer je hoe je om moet gaan met lastige situaties en: fouten maken is niet erg he 😉

Neem het allemaal niet te serieus

Iedereen krijgt wel eens een opmerking van een collega of misschien wel je beste vriendin. Bedank deze persoon dat ze zo eerlijk tegen je zijn, maar ga niet te lang met deze opmerking in je hoofd rondspoken. Blijf je bij elke opmerking te lang stil staan, dan kan dit je onzeker maken met als gevolg dat je geen risico’s meer durft te nemen. Leg dus deze opmerkingen opzij, je kunt het niet iedereen naar de zin maken, toch?

“Maar ik weet het niet”

Wil je graag een stap hoger op je werk of juist je werk opzeggen om te gaan reizen. Kortom: toe aan iets nieuws. Wees niet bang van wat andere mensen van dit idee vinden, maar kies vooral je eigen weg. Laat jouw geluk niet afhangen van iemand anders. Jij bepaalt immers je eigen geluk. Niemand anders. 

Niet durven bestaat niet

Wees open-minded. Durf in het diepe te springen. Probeer gewoon alles uit. Laat je angst niet weerhouden om nieuwe ervaringen op te doen. 

Stap de onzekerheid in

Je herkent het vast wel: je bent op een feestje en er is niemand die je kent. Liever ontwijk je deze situaties, omdat ze je onzekerheid brengen. De kunst is om deze situaties juist niet te ontwijken, maar op te zoeken. Ga naar dat feestje toe waar je niemand kent. Grote kans dat je veel beter met awkward situaties kunt omgaan! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: