Persoonlijk

Het is klaar. Over. Uit

Pijn, verdriet, spijt, angst, woede, zorgen, onzeker. Allemaal woorden die mijn gevoel van de afgelopen week beschreven. Het is klaar. Over. uit.

Je vraagt je wellicht af waar dit blog over gaat. Een persoonlijk verhaal, wat ik graag met je wil delen. Hopend dat jij er wat aan hebt als je in een soortgelijke situatie zit als ik. 

Al geruime tijd zit ik regelmatig niet lekker in mijn vel. Onzekerheid over alles in het leven. Ben ik wel aardig, zie ik er wel goed uit, doe ik dit wel goed, had ik dit anders moeten aanpakken, mag ik een avondje op de bank chillen, moet ik wel of niet werken, stoppen met de studie of niet. Af en toe waren deze onzekerheden zo erg dat ik ineens in huilen kon uitbarsten. 

Gelukkig was mijn vriend in die tijd mijn steun en toeverlaat. Totdat ik in de tweede week van mijn stage zat. Ik werd weer heel onzeker. Ben ik wel geschikt voor deze stage, vinden ze de andere stagiaire leuker dan ik, doe ik het wel goed, vind ik de stage wel leuk. Allemaal vragen die mijn onzekerheid vergrootte. Dus op een woensdagavond in bed, vertelde ik deze onzekerheden aan mijn vriend. Niet wetende dat ik hem ook veel pijn deed met deze gevoelens. 

Ik krijg een reactie van hem die hard aankwam: “om onze relatie te redden moet je nu echt professionele hulp gaan zoeken, ik heb je vaak genoeg geholpen en adviezen gegeven. Dat is mijn taak niet”. Ik kan je vertellen, die kwam hard binnen. Vol kracht en power zocht ik op internet naar professionele hulp om van mijn onzekerheden af te komen en liet dit de volgende ochtend vol trots aan hem zien. 

Diezelfde dag in de avond, tijdens het avondeten, was hij stil. Ik vroeg wat er was en hij vertelde mij dat hij geen zin had om na het werk naar huis te gaan. Een paar minuten later was onze relatie over. Ik was verdoofd. Het eerste halfuur kon ik niet huilen. Ik voelde geen pijn, niks, nada, noppes. Na een halfuur maakte dit plaats voor verdriet, angst en spijt. Verdriet omdat ik mijn relatie verlies, angst om weer alleen te zijn en spijt dat ik een half jaar lang niet hard genoeg mijn best heb gedaan om aan mijzelf te werken. 

De eerste dagen na de breek was ik constant boos op mijzelf. Ik zag mijzelf niet meer gelukkig worden, niet zonder hem. We waren soulmates in mijn ogen. Wij waren wij. Een team. Waarom heb ik niet eerder hulp gezocht, waarom gunde ik mijzelf niet het geluk. En eerlijk is eerlijk, ik geef hem gelijk. In een relatie hoort de ander niet de therapeut te zijn. Ik vind het spijtig om te horen dat ik hem dat gevoel heb gegeven. Het was niet mijn bedoeling. Maar het is te laat voor excuses. Maar ik weet ook, het is niet alleen mijn schuld. Een relatie is een wisselwerking tussen twee personen, dus niemand heeft de schuld als er iets mis gaat. Ik niet. Hij niet. 

Het is tijd om verder te gaan. Aan mijzelf te werken. Gelukkig zijn. Volwassen worden. Dit heeft tijd nodig, veel tijd. Het leven is mooi.

3 Reacties

 • Lisa Steltenpool

  Hi Anneloes,

  Wat ontzettend naar voor je. Zowel de bagage die je hebt meegetild en je relatie die over is. Dat is allemaal niet niks.

  Voor wat het waard is: je bent een geweldige stagiaire en elk bedrijf mag blij zijn om jou te hebben!! En dat weet ik omdat je 10 weken bij mij stage hebt gelopen vorig jaar. Je kwam met super goede ideeën en schreef blogs die door honderden (soms zelfs duizenden!) mensen zijn gelezen. Nog steeds krijg ik daar positieve reacties op.

  Ik vind je een topper! Heb vertrouwen in jezelf en professionele begeleiding is ook een slimme zet. Zie deze periode als leerproces want ik weet dat je hier sterker uit gaat komen.

  Mocht je ooit advies of steun zoeken, je hebt mijn nummer!

 • Papa Martien

  Lieve LP

  Zo noem ik mijn kleine meid altijd. Maar Anneloes is geen kleine meid meer ze is toch zo gegroeid. Deze blog is daar getuigen van.
  Toch blijf jij mijn kleine meid. Ik ben trots op je.

  Papa

 • Britt

  Mooi geschreven lieve Anneloes! Ik ben trots op je! Het is lastig en moeilijk maar jij komt er, dat weet ik zeker! Wees trots op jezelf, want je doet het goed. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: