Persoonlijk

De week na de ‘coming out’

Het is al weer een week geleden dat ik dit openhartige verhaal vertelde van mijn eetstoornis. Het betrapt worden door mijn moeder was voor mij de eerste stap om mijn mindset te veranderen. In dit blog vertel ik hoe het nu met mij gaat en welke veranderingen en stappen ik al gezet heb.

Voeding zie ik nu als iets wat mijn lichaam ‘moet’ hebben

Zag ik voeding eerst als iets wat ik niet teveel moest binnenkrijgen, omdat ik anders dikker zou worden, zie ik het nu als een middel om mijn lichaam de energie te geven dat het nodig heeft. Wil ik dat mijn lichaam weer gezond wordt? Dan moet ik het meer energie geven dan dat het verbrand. Dacht ik voorheen: niet teveel noten over mijn havermout en een boterham minder kan geen kwaad denk ik nu: die extra noten en een boterham (of twee) extra zijn goed voor mij. Hier heeft mijn lijf behoefte aan.

Mijn hele mindset betreft voeding is 180 graden veranderd. Daar ben ik blij mee. Wel heb ik soms nog moeite met voedingsmiddelen die in mijn ogen ‘minder gezond’ zijn. Hierbij moet ik nog accepteren dat het ook

Hulp van de diëtist

Een tijd lang heb ik geroepen dat ik geen hulp nodig heb van een diëtist. Ik studeer immers zelf voor diëtist. Toch heb ik afgelopen week de stap gezet om hulp te zoeken bij een diëtist. Op de een of andere manier helpt dit erg bij mij, omdat ik dan een soort stok achter de deur heb. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze stap gezet heb en dat maakt mij er ook weer bewust van dat ik voeding nu als medicijn moet zijn.

Niet meer intensief sporten

Ik denk dat ik het stoppen met intensief sporten nog wel het lastigst vind van allemaal. Het intensieve sporten voelde voor mij als iets goeds. Het gevoel dat ik wat had gedaan en dat ik goed bezig was voor mijn lichaam en geest. Hier ben ik afgelopen week acuut mee gestopt. Geen gekke burpees, squat jumps en jumping jacks. Wel nog rustig yoga of pilates, maximaal vijf keer per week. Alles om mijn lichaam de rust en energie te geven die het verdiend.

Dit zijn de drie grootste stappen die ik gezet heb deze week. Het klinkt misschien niet zo heel veel, maar voor mij zijn deze stappen erg groot. Toch ben ik er blij en trots op dat ik deze stappen al gezet heb.

Eén reactie

 • Betty

  TOP Anneloes! Wat heb je deze week al krachtige stappen gezet.
  Daar mag je trots op zijn!! Vertrouw op jezelf en de hulp van anderen professionals of gewoon tips en raad en bemoedigende woorden van veel lieve mensen om je heen.
  Blijf die stappen maken en daag jezelf maar uit. Ga maar over die grenzen en je zult zien dat ’t reuze meevalt en er niets ergs gebeurd maar je juist heel veel kracht en moed zal geven.
  Je kunt t💪💪💪
  XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: