Persoonlijk

Brief aan Mijzelf

Vandaag een blog die erg persoonlijk is. Een blog waarin ik een brief schijf aan mijzelf. Misschien wel aan de toekomstige Anneloes. De Anneloes over een week, een maand of misschien wel jaren. Een brief waarin ik vertel aan mijzelf waarom ik sommige dingen zo heb aangepakt. Een brief waarin ik mijzelf feedback geef. Positief en negatief. Vandaag wil ik je meenemen in dit persoonlijke verhaal. 

Lieve Anneloes,

Hoe komt het toch dat jij jezelf af en toe geen rust gunt? Hoe komt het dat jij constant maar ‘aan’ wilt staan? Constant meer wilt doen? Is het de angst om je te vervelen, zodat (negatieve) gedachtes niet door je hoofd kunnen spoken? Of is het doordat je gewoon echt graag constant bezig bent. Zelfs als je moe bent en kort hebt geslapen? Je sport nu vrijwel elke dag en staat elke dag meestal om half vijf op om aan je dag te beginnen. En overdag sta je ook niet stil. Vijf maanden lang heb je, naast het sporten, gemiddeld 25 km per dag gefietst naar stage. Regen, wind, zon en zelfs een storm. Jij fietste overal doorheen. De frisse lucht deed je goed, zeker na een dag stilzitten. 

Dat stilzitten is namelijk wel een dingetje voor jou. Het liefst ben je de hele dag in beweging en een hele dag stilzitten vind je dan ook wel lastig. Daarom is het goed dat je deze vijf maanden dit hebt moeten doen. Je hebt gemerkt dat je lichaam echt niet veranderd als je wat meer stilzit dan anders. Je beweegt immers de rest van de dag voldoende. Zo zie je maar weer, wat een stageplek je nog meer kan opleveren. 

Naast bewegen is voeding ook een belangrijk onderwerp in jouw leven. In 2010 heb jij een eetstoornis gehad. Een eetstoornis die een lange tijd jouw leven heeft beheerst en nog steeds ben jij bewust van de keuzes die je maakt betreft voeding. Niet zo streng meer als toen, maar op dagen dat jij je minder goed voelt spelen die gedachten weer op. Alsof een stem in je hoofd zegt: ‘jij mag niet genieten, je moet streng zijn voor jezelf’. Belachelijk toch eigenlijk? Waarom zou jij niet mogen genieten van een middagje in bed met comfort eten. Je legt jezelf regels op betreft voeding en vind het vaak nog lastig om iets te eten wat in jouw ogen minder gezond is. Maar luister Anneloes, het is echt niet erg om een keer wat anders te eten dan je gewend bent. Je hebt het zelf vaak genoeg gezien dat er niks gebeurd als je een dag wat meer of anders eet dan normaal. 

Door jouw doorzettingsvermogen heb jij ook heel wat bereikt in het leven waar je echt wel trots op en dankbaar voor mag zijn. Je hebt de MAVO gedaan op de middelbare school en zit nu gewoon in je laatste jaar van het HBO. Dat bewijst maar weer hoeveel doorzettingsvermogen jij hebt. Je hebt een leuke baan bij de Albert Heijn waar ze blij zijn met jou als werknemer, je hebt een lieve familie die altijd voor je klaar staat, lieve vrienden, een fijne plek in Den Haag, stage mogen lopen bij Lisa Steltenpool, leuke landen mogen bezoeken, mogen ervaren hoe het is om echt verliefd te zijn en hoe het voelt om van iemand te houden, mogen ervaren hoe het voelt om na een relatiebreuk weer op eigen benen te staan, maar vooral: je hebt mogen ervaren wie je echt bent. Mooi met alle imperfecties, gekke manieren en gewoontes, je glimlach, je vriendelijkheid, je ongeduldigheid, je gierigheid, je sportiviteit, je enthousiasme, je chagrijnige momenten en je humor. Je bent mooi door alles wat je wel en niet bezit. Je bent mooi, omdat je een mens bent. Lieve Anneloes, geniet van het leven zoals het is. 

4 Reacties

 • Betty

  Mooi Anneloes, een brief aan jezelf zo aan t einde van een turbulent jaar soms voor je maar daardoor ook een grote groei!!
  Zouden we allemaal zo af en toe eens moetrn doen een brief aan jezelf schrijven en vind t knap dat je dit gewoon deelt.
  Ook fijn en handig om nog eens op momenten terug te lezen. Dat kan ook heel fijn of helpend weer zijn.

 • Nelly van Middendorp

  Dag Anneloes, nu maar via een ander kanaal je site opgezocht. Moedig geschreven. Ik wens je in dit nieuwe jaar een mooie ontdekkingsreis toe. ( ook bij alle voornemens van je blog op 1 januari ). Dat 2019 een fantastische ontdekkingsreis mag worden waarin je veel van je “goals” mag waarmaken. Lieve groet, Nelly

  • Anneloes Van 't Klooster

   Hoi Nelly,

   Dankjewel voor je reactie!

   Nogmaals wil ik jou en en Henk bedanken voor het komen op mijn verjaardag! Ik heb het erg gewaardeerd dat jullie langs waren gekomen. Laten we snel kijken welke dag in het weekend ik bij jullie langs kan komen om jullie woning te bewonderen.
   Lieve groet terug.

 • Nelly

  Dag Anneloes, bewonder je eerlijkheid op je blog. Moedig om jezelf zo bloot te geven. Chapeau hoor. Ik wens je een 2019 toe, waarin veel op zijn plek mag vallen en je je voornemens waar kunt maken.lieve groet, Nelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: