Wie is Anneloes

Hoi! Ik ben Anneloes. Geboren op 1 januari 1994 en lanterfanter maar wat in het leven (zou je ook eens moeten doen)

Verder ben ik graag actief bezig. Stilzitten komt niet in mijn woordenboek voor. Ik ben dol op havermout en eet dit dan ook elke dag. Gezond eten vind ik belangrijk en lekker, maar kan ook genieten van een zelfgebakken stuk(ken) appeltaart of een ijsje. Mijn voeding is voor 95% vegetarisch en de overige 5% stel ik beschikbaar voor af en toe een stukje vis of vlees. 

Voeding en Diëtetiek
In 2015 ben ik begonnen met de studie Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. De interesse voor voeding was niet geheel verrassend. Van 2010 tot 2015 heb ik een eetstoornis -orthorexia- gehad. Een zware, heftige en moeilijke periode, maar wat er voor heeft gezorgd dat ik de persoon ben die ik nu ben. In die tijd heb ik zelf ondervonden hoeveel invloed voeding kan hebben op je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Gedurende mijn studie heb ik geleerd dat ons lichaam een bijzonder en complex mechanisme is waar je goed voor moet zorgen. Je hebt er immers maar één!

Van niet veganist –> naar veganist –> naar niet veganist
Langzamer hand leerde ik weer om goed voor mijzelf te zorgen (met af en toe een tegenslag) en vond weer het geluk in het leven. Zo ben ik sinds 2017 begonnen met plantaardige voeding. Ik ben geïnspireerd geraakt door mijn toenmalige lieve vriend Thijs en door het kijken van verschillende documentaires. In het begin een omschakeling maar na verloop van tijd wist ik niet beter. Echter ben ik in 2019 weer begonnen met steeds meer vegetarisch eten. Ik merkte vooral mentaal dat plantaardige voeding voor mij niet geschikt was.

Wat ik doe nog meer in het dagelijkse leven
In het dagelijkse leven ben ik een echt Albert Heijn meisje. Ik werk hier al elf jaar met veel plezier en ga er voor voorlopig ook nog niet weg. In juli 2019 ben ik afgestudeerd als diëtist. Ook ben ik vaak buiten te vinden om een stukje te wandelen of te fietsen en ben ik elke dag verliefd op Richard, waar ik mee kan lachen, praten en ja, wat verliefde stelletjes doen (en ook verliefd op mijn havermout ontbijtjes my first love).

Het starten van een blog
Deze website is begonnen om meer te vertellen over een ‘vegan’ lifestyle. Nu is het meer een dagboek van mijzelf, maar is er regelmatig nog informatie te vinden over voeding. Niet zozeer gericht op plantaardige voeding, maar meer over ‘gezonde’ voeding.

Eén reactie

  • Nelly van Middendorp

    Hallo Anneloes, van je moeder kreeg ik je adres doorgestuurd. Goed te lezen, dat je de draad hebt opgepakt en richting aan alles hebt kunnen geven. Chapeau. De recepten zien er lekker uit. De harissasoep heb ik laatst ook gemaakt. ( nog niet volgens jouw recept, want dat had ik nog niet ) Ik ga het zeker een keertje proberen. Succes met alles wat op je pad komt. Groetjes van je oude buurvrouw. Nelly. Ps. Loop gerust een x binnen op de Beekhoek 6?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *