Wie is Anneloes

Hoi! Ik ben Anneloes. Studente Voeding en Diëtetiek en eigenlijk doe ik maar wat in het leven.

Naast dat ik wat maar wat doe in het leven ben ik dol op havermout, loop ik drie keer in de week hard, doe ik graag een HITT training en in de zomer stap ik regelmatig op de racefiets om de ochtendzon op te zien komen.

Voeding en Diëtetiek
In 2015 ben ik begonnen met de studie Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. De interesse voor voeding was niet heel verrassend. Van 2010 tot 2015 heb ik een eetstoornis -orthorexia- gehad. Een zware, heftige en moeilijke periode, maar wat er voor heeft gezorgd dat ik de persoon ben die ik nu ben. In die tijd heb ik zelf ondervonden hoeveel invloed voeding kan hebben op je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Gedurende mijn studie heb ik geleerd dat ons lichaam een bijzonder en complex mechanisme is waar je goed voor moet zorgen. Je hebt er immers maar één!

Veganist
Langzamer hand leerde ik weer om goed voor mijzelf te zorgen (met af en toe een tegenslag) en vond weer het geluk in het leven. Zo ben ik sinds 2017 begonnen met plantaardige voeding. Ik ben geïnspireerd geraakt door mijn toenmalige lieve vriend Thijs en door het kijken van verschillende documentaires. In het begin een omschakeling maar na verloop van tijd weet ik niet beter.

Wat ik doe nog meer in het dagelijkse leven
In het dagelijkse leven eet ik graag havermout, doe ik elke ochtend een work-out, werk ik bij de Albert Heijn en heb ik moeite met stilzitten. Ook heb ik altijd last van keuzestress en weet ik het verschil tussen links en rechts niet. In de avond blijf ik graag thuis op de bank en lig ik om 21:00 in mijn bed en sta ik om  06:00 weer vrolijk op.

Het starten van een blog
Deze website is begonnen om meer te vertellen over een ‘vegan’ lifestyle. Nu is het meer een dagboek van mijzelf, maar is er regelmatig nog informatie te vinden over voeding. Niet zozeer gericht op plantaardige voeding, maar over ‘gezonde’ voeding.

Eén reactie

  • Nelly van Middendorp

    Hallo Anneloes, van je moeder kreeg ik je adres doorgestuurd. Goed te lezen, dat je de draad hebt opgepakt en richting aan alles hebt kunnen geven. Chapeau. De recepten zien er lekker uit. De harissasoep heb ik laatst ook gemaakt. ( nog niet volgens jouw recept, want dat had ik nog niet ) Ik ga het zeker een keertje proberen. Succes met alles wat op je pad komt. Groetjes van je oude buurvrouw. Nelly. Ps. Loop gerust een x binnen op de Beekhoek 6?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *